17. října 2024 17:40

Nejdražší sci-fi od režisérů Avengers se v prvním traileru vrhá do války robotů

Český trailer sci-fi filmu Pasáž

Snad vizuální hody doplní i smysluplný příběh.

Režisérské duo bratrů Russoových dosud nedokázalo navázat na megaúspěch Avengers: Endgame a vyprodukovalo jen dvě předražené podivnosti Cherry a The Gray Man. Jejich chystaná sci-fi novinka Pasáž (The Electric State) má s nimi společný mamutí rozpočet, ale minimálně z traileru vypadá zajímavěji alespoň po vizuální stránce.

Podívejte se: Úžasný trailer filmu o záchraně roztomilé příšerky míchá Stranger Things a E.T. mimozemšťana

Jde totiž o adaptaci stejnojmenné oceňované vizuální retro/futuro novely od Simona Stålenhaga, která stojí na působivých ilustracích z dystopické Ameriky v alternativním roce 1997, kdy lidé žijí v bezútěšných pozůstatcích po válce s roboty, a tak raději unikají do virtuálních realit. V tom všem se pokusí osiřelá dívka Michelle (Millie Bobby Brown) najít svého bratra. Pomáhat jí budou tajemný robot a podivný tulák Keats (Chris Pratt).

Rozpočet snímku se kvůli mnohým zdržením při natáčení vyšplhal na pro Netflix rekordních 320 milionů dolarů, takže se od něho nečeká nic jiného než masivní čísla sledovanosti, která se mají podepsat i na vyšších výnosech z předplatného. Pomoci k tomu mají i hvězdy v dalších rolích – oscarový Ke Huy Quan, Stanley Tucci, Giancarlo Esposito, Brian Cox, Jenny Slate, Billy Bob Thornton nebo Anthony Mackie.

Premiéra velkolepého putování je stanovena na 14. března 2025.

Zdroj: Geek Tyrant, First Showing

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický