17. října 2024 09:52

Úžasný trailer filmu o záchraně roztomilé příšerky míchá Stranger Things a E.T.ho

Trailer fantasy filmu The Legend of Ochi

Blíží se dobrodružství, v němž se potkávají poctivé řemeslo s osvědčeným receptem na emoce.

Věhlasné studio A24 má za sebou hromadu zajímavých a oceňovaných projektů, ale dobrodružný fantasy příběh The Legend of Ochi bude zřejmě tím nejroztomilejším. Jedním z jeho ústředních hrdinů bude totiž příšerka, která může směle konkurovat oblíbené potvůrce Grogu ze seriálu Mandalorian nebo E.T. mimozemšťanovi z osmdesátkové rodinné klasiky od Stevena Spielberga.

Ostatně retro nostalgií může celovečerní debut režiséra Isaiaha Saxona, který proslul jako tvůrce fantastických videoklipů pro Björk nebo kapelu Grizzly Bear, připomínat třeba seriál Stranger Things, námětem o sbližování člověka se zvířecí duší potom třeba pohádkovou sérii Jak vycvičit draka.

Příběh, jehož autorem je sám režisér, vypráví o dívce Yuri v podání Heleny Zengel (Zprávy ze světa, Narušitel systému), která žije na malém ostrově obývaném kromě lidí také zlověstnými legendami opředenými bytostmi zvanými ochi. Když najde jejich opuštěné mládě, rozhodne se navzdory velkému nebezpečí, že ho vrátí zpátky k jeho rodině.

V dalších rolích uvidíme Finna Wolfharda (Stranger Things, Krotitelé duchů), Emily Watson (Teorie všeho, Černobyl), Willema Dafoeho (Spider-Man, Četa) nebo Gabriela Spahiu (Týpci a zbraně). Autor filmu si jako zkušený výtvarník dal záležet na pečlivém ručním zpracování, protože ho považuje za nenahraditelné. „Všechny detaily i bližší záběry Ochiho jsou vytvořené pomocí animatroniky, loutek nebo lidmi v kostýmech, pouze u větších celků jsme použili 3D animaci. Strávili jsme tím šest let a veřejně prohlašuji, že zcela bez použití AI,“ zdůraznil Saxon.

The Legend of Ochi má do amerických kin dorazit v únoru 2025. Doufejme, že se dostane i do těch českých.

Zdroj: IndieWire, Reactor

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický