22. prosince 2023 13:55

Vin Diesel byl obviněn ze sexuálního napadení. Jeho asistentka popsala, co se stalo

Hollywood se špíny asi jen tak nezbaví. Obvinění ze sexuálního napadení dopadlo i na Vina Diesela, který ale všechno popřel.

Vin Diesel stále žije víceméně jen z franšízy Rychle a zběsile a i tak jej provází nepěkná pověst náročné a zhýčkané hvězdy. Nyní se k tomu všemu přidalo děsivé obvinění ze strany jeho bývalé asistentky Asty Jonasson. Ta pro Diesela pracovala během natáčení Rychle a zběsile 5 v roce 2010 a na pozici vydržela pouhých devět dní.

Noc hrůzy

Podle obvinění se Diesel v té době oddával večírku s hosteskami z blízkého klubu a po návratu do hotelu se údajně rozhodl zkusit „štěstí“ s Astou Jonasson, která ale tužbu nesdílela. Podle obvinění Diesel „násilně uchopil slečnu Jonasson, osahával jí ňadra a líbal ji. Slečna Jonasson se soustavně snažila dostat z jeho sevření, zatímco stále opakovala ‚ne‘. Vin Diesel je fyzicky rozložitější a mnohem silnější než slečna Jonasson a využil své pozice autority coby její zaměstnavatel, zároveň byl schopný slečnu Jonasson přemoci.“

Následně Diesel údajně stupňoval útok, osahával její tělo, klesnul na kolena a začal ji stahovat šaty, osahával její nohy a snažil se jí stáhnout spodní prádlo. Jonasson utekla do koupelny, herec ji ale následoval i tam, přimáčkl ji ke zdi, chytil za ruku a tu přitiskl na své ztopořené přirození. Poté začal masturbovat, což dokončil nad umyvadlem. Následně prohlásil „Na Astu nikdo nemá (No one can say shit about Asta)“ a odešel.

Dlouhé čekání

Jakoby celá záležitost nebyla už dost traumatická, o pár hodin později volala Jonasson Dieselova sestra Samantha Vincent, která je zároveň ředitelka Dieselovy produkční společnosti One Race. Sdělila jí, že One Race už nepotřebuje žádné služby navíc a že Jonasson propouští. Po ukončení pracovní smlouvy se produkce snažila celou záležitost ututlat, k čemuž využívala i přísnou smlouvu o mlčenlivosti, kterou asistentka musela podepsat při nástupu do práce. Protože byl ale v Kalifornii vydán tzv. Speak Out Act, tedy zákon, umožňující obětem beztrestně prolomit mlčenlivost v případě sexuálních zločinů, rozhodla se Asta Jonasson po dlouhých letech psychických potíží a potlačovaného traumatu podat žalobu nejen na samotného Diesela, ale také na Samanthu Vincent a společnost One Race.

Čtěte také: Vláda změnila definici znásilnění na nesouhlasný pohlavní styk. Vadit bude i silná opilost

K události se vyjádřil Dieselův právník Bryan Freedman: „Aby bylo jasno, Vin Diesel kategoricky popírá toto obvinění v celém znění. Je to vůbec poprvé, kdy o tomto 13 let starém obvinění od devět dní zaměstnané ženy slyšel. Máme jasné důkazy, které rozhodně vyvracejí tato směšná obvinění.“

Zdroje: Deadline/Daily Beast

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný