4. června 2024 18:00

Děsivý trailer nového Vetřelce ukazuje následovníka největších sci-fi klasik

Trailer k filmu Vetřelec: Romulus

Trailer nového Vetřelce dokazuje, že v jednoduchosti je krása. Soustředí se totiž na primární hororové emoce.

Vetřelec: Romulus je sice jen odbočkou slavné sci-fi série, která nemá ambici rozšiřovat její univerzum, ale možná právě proto se na něj diváci tolik těší. Měl by totiž nabízet podobně osvěžující variaci, jakou pro Predátora znamenal snímek Kořist (2022). Zbrusu nový trailer natlakovaný pocitem ohrožení, tuto úvahu jenom posiluje.

Čtěte také: Nejlepší horory 2023: Chcete se bát? Pusťte si nový Vřískot nebo Medvídka Pú

Režisér Fede Alvarez (Lesní duch, Smrt ve tmě) si dal opravdu záležet na zvukovém a světelném designu – nejúčinnějších prostředcích, jak zvednout divákům pulz. Volba zaměřit se na mladší skupinu hrdinů nepůsobí pouze jako nadbíhání nejčastějším divákům hororů, ale také jako způsob, jak se podívat na nehostinný svět budoucnosti zase z trochu jiného úhlu.

V hlavní roli Rain se můžeme těšit na Cailee Spaeny (Priscilla, Občanská válka, Zlý časy v El Royale) a jako Kay bude s xenomorfy bojovat Isabela Merced (Transformers: Poslední rytíř, Madam Web). Doplní je Archie Renaux, David Jonsson, Spike Fearn nebo Aileen Wu.

Režisérovi dával rady nejen duchovní otec celé série Ridley Scott, ale rovněž James Cameron, který ji druhým dílem Vetřelci poslal do zatím nejakčnějších vod. „Je to fascinující, protože jejich poznámky a komentáře byly úplně jiné. Neopakují se. Cokoli Ridley řekl, Cameron řekl něco jiného. Všechno to byly super chytré komentáře, poznámky a myšlenky ohledně filmu a natáčení. Ale každý přišel s jiným přístupem,“ poklonil se Alvarez.

Vetřelec: Romulus začne terorizovat česká kina 15. srpna 2024.

Zdroj: Bloody Disgusting, CBR

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický