19. července 2024 10:07

Krvavý teror v chodbách plných slizu. Nový trailer Vetřelce hýbe se žaludkem

Finální trailer filmu Vetřelec - Romulus.

Poučení je jasné – nikdy nelézt do útrob podezřele opuštěných vesmírných stanic.

Návraty ke kořenům jsou sice už obehraným marketingovým klišé nejen ve filmovém průmyslu, ale pokud budou z trailerů vypadat tak poctivě jako v případě novinky Vetřelec: Romulus, pak lze těžko něco namítat. Finální trailer přibližuje východisko příběhu a rozvádí už dříve viděné scény, včetně té s křikem „něco je ve vodě!“ a leteckým dnem facehuggerů.

Nových výjevů je k vidění skutečně dostatek a jestli některé působí opravdu lákavě, pak to jsou ty ve stavu beztíže, včetně poletujícího životu nebezpečného zeleného slizu. Mňam! Stále přitom není jasné, ve kterém pořadí se budeme loučit s členy skupinky mladých dobrodruhů v čele s Cailee Spaeny (Priscilla, Občanská válka, Zlý časy v El Royale), Isabelou Merced (Transformers: Poslední rytíř, Madam Web) a v doprovodu Archieho Renauxe, Davida Jonssona, Spikeho Fearna či Aileen Wu.

Režisér Fede Alvarez (Lesní duch, Smrt ve tmě) zúročil své zkušenosti s hororovým žánrem i způsoby, jak strašit pomocí tmy, ale zejména zvukového designu a hudby. Inspirace prvními dvěma filmy od Ridleyho Scotta a Jamese Camerona je více než zřejmá a potěší i důraz na praktické efekty. Fanouškům sci-fi hororové série jistě udělá radost, že se v těchto dnech dotočil také vetřelčí seriál pod tvůrčím vedením Noaha Hawleyho (seriály Fargo nebo Legion).

Vetřelec: Romulus odstartuje v českých kinech už 15. srpna 2024.

Zdroj: FirstShowing, Reactor

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický