13. února 2024 12:20

Bude V zajetí démonů 4 hororová pecka? Konečně známe jméno režiséra

Populární hororová franšíza zakončí svou ústřední sérii čtvrtým filmem. Zrežíruje ho osvědčený žánrový matador.

Série V zajetí démonů zadaptovala děsivé události, které zažil manželský pár profesionálních lovců démonů Ed a Lorraine Warrenovi. Respektive zadaptovala jejich interpretaci událostí, se kterou se výpovědi očitých svědků a závěry oficiálních vyšetřování kapku rozcházely. Úspěch hororové série nicméně vyústil v různé spin-offy a jejich pokračování, včetně strašidelné panenky Annabelle, přízračné Sestry nebo relativně generické La Llorony.

Taneček přes čtyři pekla

Samotné V zajetí démonů se dočkalo celkem tří dílů, čtvrtý díl se připravuje od začátku roku 2023. Scénář napsal David Leslie Johnson-McGoldrick, jenž se s Jamesem Wanem podílel na třetím filmu s podtitulem Na Ďáblův příkaz. Podtitul čtvrtého filmu je Last Rites, tedy Poslední pomazání, a měl by celou sérii ukončit. Zápletka je zatím držena pečlivě pod pokličkou, The Hollywood Reporter nicméně oznámil jméno právě loveného režiséra.

Čtěte také: Zámek Chudenice: Miminko v komíně a paranormální jevy. Hašler tu složil svůj slavný hit

Není jím nikdo menší než Michael Chaves, jenž na sebe upozornil hororovým kraťasem The Maiden a jehož pro sérii V zajetí démonů objevil James Wan. Chaves od té doby režíroval snímky La Llorona: Prokletá žena, V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz a Sestru II. Do hlavních rolí filmu The Conjuring: Last Rites se vrátí Vera Farmiga a Patrick Wilson jako manželé Warrenovi, s premiérou se počítá na rok 2025.

Zdroje: The Hollywood Reporter/IGN

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický