24. ledna 2024 13:05

Udělal slavný horor školáckou chybu? Fanoušek vyřešil démonickou záhadu, která mu ležela v hlavě šest let

Známý kultovní horor přinesl filmovému světu vpravdě děsivého padoucha. Panuje kolem něj ale podivná nesrovnalost.

Děsivé dědictví patří k nejzajímavějším počinům moderního hororu a nejvýraznějším kouskům studia A24. Příběh nešťastné rodiny, kterou stíhají pekelné síly, si vystačí se hrou se střihem, světlem a podivně surrealistickými momenty. I když se vyznačuje filmařskou dokonalostí, přece jen v něm hororový fanoušek našel jistou nesrovnalost.

Čtěte také: Mé děti posedli démoni, tvrdila matka. Věřili jí i experti, děsivý případ teď znovu ožívá

Nepříliš dokonalá podoba

Hlavním padouchem filmu je Paimon, zlovolná entita, která hledá vhodného hostitele. Ve filmu jej fakticky spatříme pouze jako záblesk barevného světla, byť jeho podobu můžeme spatřit v jisté knize – a právě v tom je potíž, na kterou narazil uživatel sítě Reddit s přezdívkou u/beithyra.

Paimon je v Děsivém dědictví vyobrazen jako muž v černé róbě, který třímá hůl a jezdí na velbloudovi. Uživatel u/beithyra si ale všiml, že má Paimon vypadat trochu jinak, a navíc předložil kresbu známého mága Aleistera Crowleyho, na níž Paimona vyvolává. Podle u/beithyry vypadá filmový Paimon i jako Crowley, což samozřejmě vůbec nedává smysl.

Uživatel si tedy klade si otázku, jestli si filmaři náhodou nespletli Paimona a Crowleyho a nevyobrazili tudíž démona špatně. Je to asi klidně možné, ale ruku na srdce... pořád tu mluvíme o démonovi, jehož podoba nemusí nutně odpovídat tomu, jak ho někdo někde nakreslil. Hollywood už toho ve své historii překroutil daleko víc... a často šlo o skutečné lidi a věci!

Zdroje: Reddit/Lad Bible

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný