12. ledna 2024 16:50

Láska dvou mužů? Hvězda Twilight ságy vysvětlila, co diváci ve filmech přehlédli

Hlavní herečka populární filmové série potvrdila, že má film opravdu mnoho nečekaných podtónů.

Milostný trojúhelník z filmové ságy Twilight vstoupil do dějin jako jeden z nejpodivnějších, v němž je Bella Swan (Kristen Stewart) zdánlivě rozpolcená mezi dvěma muži Edwardem (Robert Pattinson) a Jacobem (Taylor Lautner). Všechno se však topí v potlačovaných citech, konfliktech a nejistotách, jako by se nikdo nemohl otevřít a rozhoupat k akci.

Čtěte také: Autorka Stmívání napsala další díl populární ságy

Kristen Stewart teď v čerstvém rozhovoru přišla s vysvětlením, jež objasňuje dlouhodobou pověst filmu i jeho popularitu v gay komunitě. Jde totiž podle ní o příběh potlačovaných citů mužů, kde ona je tak trochu navíc: „Dnes to tam jasně vidím. Nemyslím, že to byl nutně původní záměr toho příběhu... ale ten film je tak gay.“

V románech Stephenie Meyer, které filmy adaptují, sice není žádná postava vylíčena přímo jako LGBTQ+, právě to však zapadá do celkového obrazu hrdinů, kteří vedou skrytý boj sami se sebou. „Jen si to vezměte, Taylor, Rob a já... všechno je tak skryté a zapovězené. Aby ne, když tu knihu napsala mormonka. Je to všechno o potlačování, o tom, že chceš to, co tě zničí. Je to velmi ponuré, gotické a má to gay podtóny, které miluju,“ řekla v rozhovoru pro Variety, který se zabývá jejím vlivem v queer komunitě.

„Už jenom fakt, že jsem se v těch filmech objevila, je svým způsobem příznačný,“ podotkla Stewart, která prošla coming outem v roce 2017 v pořadu Saturday Night Live. Tehdy už bylo zřejmé, že delší dobu udržuje vztahy se ženami. Aktuálně je zasnoubená se scenáristkou Dylan Meyer (Ranařky, XoXo).

Zdroj: Variety, SFFGazette

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný