27. listopadu 2023 17:05

Režisérka Stmívání vybrala herce do rebootu. Kdo by dnes hrál Edwarda a Bellu?

Režisérka prvního Stmívání zavzpomínala na počátky úspěšné ságy. Při té příležitosti rovnou obsadila případný reboot.

O sérii Stmívání si můžeme myslet, co chceme, faktem ale zůstává, že milostný příběh uzavřené teenagerky a věčně mladého třpytícího se upíra uvedl do kinosálů celý jeden subžánr Young Adult fantastiky. Také umetl hvězdnou cestičku Kristen Stewart a Roberta Pattinsona, herců, kteří sice od konce upíří romance vytvořili docela dost výrazných filmových rolí a natočili nemálo zajímavých filmů, v očích širší veřejnosti ale málokdy překročí stín této série.

Twilight: Nová generace?

Film byl také obrovskou příležitostí pro režisérku Catherine Hardwicke, která na první film zavzpomínala v podcastu Wach-a-long. Zmiňovala vzpomínky na to, jak studio váhalo s obsazením Roberta Pattinsona, protože hospodu milující a špinavé oblečení nosící herec na castingové režiséry tenkrát příliš nezapůsobil. Hardwicke nicméně věřila v jeho talent a výrazné lícní kosti, a tak se zasadila o to, aby Pattinson roli nakonec dostal. Kromě toho zmiňovala také setkání s hercem Lewisem Tanem, který se prý ucházel o roli zamilovaného vlkodlaka Jacoba Blacka, jehož nakonec hrál Taylor Lautner.  „Změnilo by to život všem, kdyby tu roli dostal,“ dodala Hardwicke.

Na přetřes se dostala otázka, kdo by podle režisérky měl dostat hlavní role, pokud by se Twilight Saga dočkala rebootu a dvojici by tak bylo potřeba přeobsadit. Podle Hardwicke by měl Edwardovu roli dostat Jacob Elordi. „Je úžasný. Nejspíš by mohl být dnešním Edwardem,“ rozplývala se režisérka nad šestadvacetiletým hercem, známým z drsného seriálu pro mládež Euforia a nového dramatu Sladký východ, a zamýšlela se nad hypotetickou novou tváří Belly Swan.

Čtěte také: Jak se zabíjeli upíři? Jen kolík do srdce přemožitelům nestačil

„Nemyslím si, že je dnes nějak hodně cool herců. Ale jistě, zrovna jste zmínil Jennu Ortegu, ta je super.“ Jedenadvacetiletá představitelka odrostlejší Wednesday Addamsové si na nedostatek příležitostí ve fantasy a hororové fikci ale nemůže stěžovat. Kromě spin-offu Addamsovy rodiny a posledních dvou Vřískotů ji také příští rok uvidíme v pokračování kultovní hororové komedie Tima Burtona s názvem Beetlejuice 2. A leckdo by asi potvrdil, že by Bellu odehrála levou zadní.

Zdroje: Deadline/People

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný