24. července 2024 17:50

Hvězda Top Gunu 3 potvrdila, že film opravdu vzniká. Má o něm jednu zásadní informaci

Čekání na další porci velkolepých vzdušných soubojů i hrdinských gest nebude nakonec tak dlouhé.

Druhý Top Gun s podtitulem Maverick byl v roce 2022 s tržbami 1,5 miliardy dolarů jedním z největších trháků posledních let, takže studio Paramount Pictures logicky začalo chystat pokračování. Herci i tvůrci se však mezitím rozprchli do dalších projektů a začalo to vypadat, že je třetí díl v nedohlednu.

Jenže aktuální prohlášení jednoho z hlavních herců z dvojky, Glena Powella, fanoušky jistě potěší. Na otázku v podcastu Happy Sad Confused, jak se vyvíjí situace ohledně třetího Top Gunu, odpověděl představitel poručíka Jakea 'Hangmana' Seresina stručně, ale bez okolků: „Můžu říct, že už znám datum.“

Přestože může první klapka klidně padnout až příští rok, je už jasné, že všechny základní stavební kameny filmu musí být položeny. Platí to zejména pro scénář, o němž už se zmínil i legendární producent série Jerry Bruckheimer, jenž stojí také za franšízami Piráti z Karibiku, Mizerové nebo Policajt v Beverly Hills. „Strávili jsme nad tím dost času. Joe Kosinski měl skvělý nápad na zápletku, která se líbila i Tomu Cruiseovi, takže jsme šli tím směrem,“ popsal Bruckheimer.

Kosinski by se měl opět ujmout režie, se scénářem mu pomáhá Ehren Kruger, který byl i mezi autory Mavericka. Návrat před kameru z hvězd potvrdili kromě Powella samozřejmě i Tom Cruise (Maverick) nebo Miles Teller (Rooster).

Glen Powell si aktuálně užívá kasovní úspěchy katastrofického filmu Twisters, v němž se chopil hlavní role. Kosinski dokončuje závodní film F1 s Bradem Pittem v hlavní roli s premiérou plánovanou na 26. června 2025. Dočkal se už prvního traileru, který svým důrazem na fyzickou akci natáčenou přímo v kokpitech formulí v mnohém připomíná právě Top Gun.

Zdroj: Happy Sad Confused, Geek Tyrant

První trailer závodního filmu F1 od režiséra druhého Top Gunu:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický