17. července 2024 11:31

Akční klasika se vrací v čerstvém remaku. Trailer ukazuje změnu hlavních hrdinů

Trailer filmu The Killer (2024)

Hollywood se tak dlouho marně snažil o remake, až si na něj povolal režiséra originálu.

Legenda hongkongské akční školy John Woo se vrací k jednomu ze svých nejzásadnějších filmů – krvavému baletu The Killer z roku 1989, v němž řádil Chow Yun-fat. Pod vedením amerických producentů natočil předělávku pod stejným názvem, která pozměnila příběh i hlavní postavy – ústředního hrdinu vystřídala ženská zabijačka Zee v podání Nathalie Emmanuel (Rychle a zběsile, Hra o trůny), proti níž bude stát detektiv v podání Omara Sy (Lupin, Nedotknutelní).

Stejně jako v původním filmu je důležitou součástí zápletky žena s poškozeným zrakem (Diana Silvers). Když ji Zee odmítne zabít v jednom pařížském nočním klubu na příkaz tajemného muže v pozadí (Sam Worthington), ohrozí tím své vazby v podsvětí, obrátí proti sobě dřívější spojence a vrhne na sebe pozornost policie.

Trailer nevypadá vůbec špatně, když si člověk odmyslí kultovní hongkongskou řežbu, která byla vzorem. John Woo se evidentně nechal dotlačit ke trochu zbytečnému návratu, snad ze strachu, že by látka v rukou jiných dopadla mnohem hůře. Na své zlaté hřeby jako Hard Boiled, Lepší zítřek či Kulka v hlavě, nebo hollywoodské ujetosti typu Tváří v tvář či Operace: Zlomený šíp naváže jen stěží.

Remake snímku The Killer dorazí na zámořskou streamovací službu Peacock už 23. srpna 2024. Kdy a kde se dočkají čeští diváci, dosud nebylo zveřejněno. V dalších rolích uvidíme Aurélii Agel, Huga Diega Garciu nebo francouzskou fotbalovou ikonu Erica Cantonu.

Zdroj: FirstShowing, Empire

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický