16. ledna 2024 15:15

Divoký indický Top Gun dobývá internet. Trailer servíruje epickou akci a mnohem víc

Trailer filmu Fighter

Indický akční nářez se představuje v prvním epickém traileru. Čekejte rvačky, výbuchy, přestřelky a... tancování!

Indická kinematografie sice často vychází z té západní, přesto má určitý jedinečný styl, který ji odlišuje. Snímek Fighter představuje akční nářez ve stylu několika filmů, které jste určitě viděli, ze všeho nejvíc ale připomíná snímek Top Gun: Maverick. Stíhací piloti v něm bojují s teroristy, přitom ale upoutávka zobrazuje něco trochu jiného než Cruiseův hit.

Top Gun po indicku

Zatímco americké blockbustery lákaly na příběh osobního růstu na pozadí velké akce, Fighter představuje své hrdiny spíše jako zhmotnělé mýty, ideální hrdiny, kteří aktivně mění svět kolem sebe čistě pro určité ideály. Tomu odpovídá i způsob snímání akce, každá bitva končí velkou destrukcí a v každé rvačce padají řízné údery. Trailer přitom ukazuje jak sbližování neohrožených pilotů ve sněhové koulovačce, která má zjevně nahradit plážový volejbal či partičku rugby z obou Top Gunů, tak i dramatické momenty, kdy hrdinové podstupují i rozpoutávají obrovské inferno ve jménu vznešených ideálů. Navíc se můžeme těšit nejen na velkou akci a patřičný patos, ale také na bollywoodská hudební čísla, která v indickém nářezu prostě nemohou chybět.

Čtěte také: Smrt legendy. Pilot Pardo byl hrdina i blázen, proslul nejšílenějším vzdušným manévrem dějin

Snímek režíroval Siddharth Anand, jenž se vyšvihl mezi indickou režisérskou špičku akční peckou Pathaan, celosvětově nejúspěšnějším indickým filmem, jenž po celém světě vydělal téměř 130 milionů dolarů. V hlavních rolích se představí Hrithik Roshan, Deepika Padukone nebo Anil Kapoor. V amerických kinech se film objeví 25. ledna.

Zdroje: Deadline/YouTube

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora
Sdílejte článek
Štítky FTV Prima Top Gun: Maverick Top Gun Fighter Deepika Padukone Siddharth Anand Hrithik Roshan Anil Kapoor

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný