12. ledna 2024 10:45

Top Gun 3 je konečně potvrzen. Kdo ho natočí a které postavy se vrátí?

Pokračování leteckého megahitu se dalo očekávat, přesto potěší jeho potvrzení doprovázeně dalšími podstatnými informacemi.

Druhý díl Top Gunu s podtitulem Maverick se stal jednoznačně největším hitem kariéry Toma Cruise a s tržbami 1,48 miliardy dolarů patří na 12. místo největších filmových trháků všech dob. Ze studia Paramount Pictures teď unikly informace, že se oficiálně chystá třetí díl, který dá Cruise dohromady se všemi hlavními tvářemi druhého dílu.

Maverick bude řezat oblaka po boku Roostera (Miles Teller) a Hangmana (Glen Powell) z minulého filmu. Vrátit se pak má i režisér dvojky Joseph Kosinski s jejím spoluscenáristou Ehrenem Krugerem, který už píše hrubou verzi příběhu.

Doufejme, že mu později vypomůže i Christopher McQuarrie, jehož rukopis byl znát nejen na minulém Top Gunu, ale pomohl (i jako režisér) renesanci jiné Cruisovy úspěšné série Mission: Impossible. Garantem výsledku pak bude legendární producent Jerry Bruckheimer, duchovní otec celé značky.

Čtěte také: 7 nejšílenějších kousků Toma Cruise – podívejte se, jak visel ze startujícího letadla!

Cruise bude mít v nadcházejících letech skutečně napilno. Kromě osmičky Mission: Impossible, která se tváří jako poslední díl série, ale nemusí tomu tak nutně být, stále dělá taky na filmu s Dougem Limanem (Na hraně zítřka, Barry Seal), jehož část se má ve spolupráci s NASA natáčet na oběžné dráze Země. Navíc podepsal nové partnerství se studiem Warner Bros., pro které bude jako producent a herec chystat filmy a nedivili bychom se, kdyby došlo i na nějakou zbrusu novou sérii.

Zdroj: Deadline, The Hollywood Reporter

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný