24. listopadu 2023 17:10

Budou další Ukradené Vánoce Tima Burtona? Slavný režisér přišel s ráznou odpovědí

Slavný režisér Tim Burton vyslal jasný vzkaz každému, kdo touží po pokračování Ukradených Vánoc.

Ukradené Vánoce Tima Burtona, jež navzdory názvu filmu režíroval Henry Selick (a málokdo to ví), patří mezi největší americké sváteční klasiky a jejich popularita postupně přerostla do celého světa. Není proto divu, že vznikají tlaky, aby se tenhle úžasně animovaný a morbidně humorný muzikál dočkal pokračování nebo třeba rebootu.

Jenže něco takového rozhodně nehodlá dopustit producent filmu Tim Burton. U příležitosti třicetiletého výročí filmu vysvětlil magazínu Empire, jak moc je pro něho osobní a důležitý: „Dělal jsem pokračování, dělal jsem restarty a všechny tyhle věci. Nechci ale, aby se to stalo s tímhle. Je hezké, že lidi mají zájem o další díl, ale já ne. Připadám si jako ten starý bručoun, který vlastní malý kus pozemku a nechce ho prodat velké elektrárně, co na něm chce stavět.“

Burton dokonce onoho starého chlápka předvedl: „Padejte z mé půdy! Nedostanete ji a nezajímá mě, co na ní chcete stavět. Kde mám bouchačku?“ Hlavním důvodem posvátnosti filmu je pro něj hlavní postava Jacka Skellingtona, který je vnímaný jako temný, ale přitom představuje světlo. „Reprezentoval pro mě všechny pocity, které jsem míval. Byl jsem vnímaný jako někdo temný, ale přitom sám jsem se tak necítil. Takže to byla velmi osobní postava,“ vysvětlil.

Méně osobním snímkem pro něj zřejmě byla fantasy komedie Beetlejuice, kterou v roce 1988 prorazil do první ligy. Právě totiž natáčí její pokračování, do něhož se vrátil Michael Keaton. Po jeho boku uvidíme parádní hereckou sestavu se jmény jako Winona Ryder, Jenna Ortega, Monica Bellucci, Willem Dafoe nebo Justin Theroux.

Zdroj: Empire, Geek Tyrant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný