19. října 2023 14:15

Stallone, Schwarzenegger a Tarantino: První trailer dokumentu o Slyovi ukazuje jeho zranitelnost

Sylvester Stallone v novém traileru dokumentárního životopisného filmu Sly

Slavný filmař, scenárista a herec se brzy představí v dokumentárním kousku zaměřujícím se na nejpodstatnější momenty jeho kariéry.

Nové světlo na osobnost Sylvestera Stallonea chce vnést dokument Sly, který si odbude streamovací premiéru už 3. listopadu 2023 a představuje se novým trailerem. Film natočil uznávaný Thom Zimny, který dříve vytvořil povedené portréty Bruce Springsteena nebo Johnnyho Cashe a pracoval taky na kultovním seriálu The Wire – Špína Baltimoru.

„V našich rozhovorech byla spousta momentů, kdy se kameře svěřil s věcmi, o kterých nikdy předtím nemluvil a neznal jsem je ani po důkladné přípravě a studiu, které jsem před natáčením absolvoval,“ pochválil režisér Stalloneho otevřenost. Kromě Slye mluvil taky s jeho bratrem Frankem, Arnoldem Schwarzeneggerem, Quentinem Tarantinem, Talií Shire a mnoha dalšími.

„Od začátku mi bylo jasné, že rozhovory s ním nepůjde vést tradičně, že si jen nesedne před připravenou kameru, má prostě příliš energie. Točili jsme ho proto v pohybu nebo v jeho kanceláři, kde jsem ho potkal poprvé. Následovali jsme ho kamkoli se chtěl vydat, bez jakýchkoli omezení,“ vysvětlil Zimny.

Film se zaměřuje na Stalloneovy úplné začátky. K vidění bude mnoho fotek a záběrů z doby ještě před jeho oscarovým průlomem Rocky, ale taky momenty, kdy mu došlo, že bez rodinného zázemí, lásky a stability nemůže fungovat ani jeho kariéra.

Čtěte také: Bude Rambo 6? Nové informace od producentů dávají naději

„Jádrem našich diskusí ale byla neutuchající touha tvořit. Prolistovali jsem se stovkami jeho poznámkových notýsků a zjistili, jak silně je odevzdaný neustálému vylepšování a upravování svých nápadů,“ přiblížil režisér.

Rocky fungoval právě proto, že do scénáře Stallone obtiskl pocit, že mu svět nerozumí, a zároveň naději, že se nakonec jeho úsilí zúročí. „Pracuju v byznysu s nadějí,“ prohlásí výmluvně Sly na konci traileru.

Zdroj: People

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný