21. září 2024 07:53

Nový Superman bude mít nečekaného parťáka. Komiksoví fanoušci ho dobře znají

Superman Jamese Gunna přinese zajímavého superhrdinu. Prosáklo to z úst scenáristy Marka Waida.

Mark Waid má nemalé zásluhy na poli DC komiksů, podílel se například na sérii Batman/Superman: World’s Finest a především na slavné knize Království tvé. V současnosti pracuje i pro Marvel, stále je ale napojený na DC Comics a má určitý vhled do procesů vzniku očekávané komiksovky. O něco z toho vhledu se podělil v podcastu Capes and Lunatics.

„Líbí se mi, jak pietně k tomuhle všemu Gunn přistupuje, ale přitom to nebere až tak vážně,“ řekl Waid v podcastu a dodal: „Vždyť v tom filmu je pes se superchopnostmi a laserovým zrakem.“

Čtěte také: Filmový zážitek nestačil, z kina si odnesl i část Supermana. Šlo o sázku, argumentoval

Na Kryptonu mají psy

Waid tak prakticky prozradil, že v připravovaném filmu bude Supermanův věrný pes Krypto. Ten pochází z Kryptonu, kde se život vyvinul dost podobným směrem jako na Zemi, takže kromě lidí má své ptáky, kočky i psy. A jelikož Kryptovy molekuly fungují na stejné bázi jako Supermanovy, má po příchodu na Zemi stejné schopnosti – létá, střílí laserové paprsky z očí a disponuje supersilou a nezranitelností.

Na stránkách komiksů se Krypto objevil v divokých padesátých letech, od té doby se hojně objevuje především v animovaných seriálech a filmech, naposledy například ve filmu DC Liga supermazlíčků promlouval hlasem Dwaynea Johnsona. V "hrané podobě" se prozatím objevil jen v seriálech Smallville a Titans.

James Gunn prokázal ve Strážcích Galaxie velký talent pro propojení dramatu, parodie i absurdna, a od Supermana se neočekává nic menšího. Jak se to povede, se uvidí 10. července 2025, kdy má film premiéru.

V roli Supermana se představí David Corenswet, jeho Lois ztvární Rachel Brosnahan. V dalších rolích se objeví Nicholas Hoult (Lex Luthor), Nathan Fillion (Green Lantern), Wendell Pierce (Perry White), Isabela Merced (Hawkgirl) a Milly Alcock (Supergirl).

Zdroje: Game RantCollider

Video – český trailer filmu Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický