9. května 2023 16:00

Vysvětlení potitulkových scén Strážců Galaxie 3: Holčička s bílými vlasy je velmi důležitá

Přestože byl osud Strážců Galaxie třetím dílem uzavřen, dvě titulkové scény nabízejí zajímavý pohled do budoucnosti.

Pamatujete si, když se u Marvelu naposledy uzavřela velká kapitola? Bylo to v případě Avengers: Endgame, kdy byli diváci překvapeni tím, že nedostali žádné (po)titulkové scény. Stejnou věc mohl udělat režisér James Gunn v případě završení své trilogie Strážců Galaxie. Jenže on se místo toho rozhodl dát divákům na konci trojky rovnou dvě, aby naznačil, že konce obvykle bývají novými začátky.

POZOR, SPOILERY!

Nový tým v hudbou nabité akci

První z nich ukazuje Rocketa, daleko většího Groota, Adama Warlocka, fenku Cosmo, Kraglina a taky dívku Phylu (Kai Zen), která se sice ve filmu mihla jen v několika scénách z lodě patřící Vrchnímu evolucionáři (Chukwudi Iwuji), ale jde o nesmírně důležitou postavu. Z komiksů je známá jako Phyla-Vell a je mimochodem jednou z variant Captain Marvel. To, že vládne kosmickou silou, můžeme vidět i zde, když jí září rukavice. Její spojení s další novou postavou, Adamem Warlockem (Will Poulter), nabízí mnoho zajímavých možností do budoucna.

Skupina absolvuje zábavnou debatu o své oblíbené muzice, načež se vydá chránit město od útoku – z čehož je dost jasné, že pozorujeme v akci nové Strážce Galaxie. Výběr songu do akce připadl Rocketovi. Vybral pecku Come and Get Your Love od Redbone, což musí vyvolat emoce v každém fanouškovi. Jde totiž o písničku, již Peter Quill poslouchal v úvodu prvního filmu.

Osudy Mantis, Draxe, Gamory i Nebuly mimochodem z příběhu jasně vyplývají. Stejně jako směr, kterým se vydal Peter Quill. Ten se totiž rozhodl vrátit na planetu Zemi a znovu se setkat se svým dědou...

A co Peter?

Druhá potitulková scéna ukazuje Petera s dědou u kuchyňského stolu, jak diskutují o sousedech. Pozorní fanoušci si všimli, že se v dědových novinách píše o únosu Kevina Bacona mimozemšťany a vzpomenou si na ujetý vánoční speciál. Nejpodstatnější však je, že vtipnou konverzaci o sekání trávníku ukončí titulek „Legendární Star-Lord se vrátí“.

Přestože můžeme s jistotou prohlásit, že žádná čtyřka Strážců Galaxie (alespoň v dohledné době) nepřijde, můžeme počítat se Star-Lordem v podání Chrise Pratta. Dostane samostatné filmové dobrodružství, nebo se na Zemi stane součástí příštích Avengers? Zkusí to ještě jednou s Gamorou? To všechno jsou otázky, jejichž odpovědi nejspíš zná jen šéf Marvel Studios Kevin Feige.

Zdroj: Gizmodo

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný