23. srpna 2023 10:20

Star Wars od Netflixu se ukazují v bombastickém novém traileru

Trailer filmu Rebel Moon Part 1: A Child of Fire

Fanoušci Zacka Snydera konečně dostanou svou verzi kosmické ságy z předaleké galaxie.

Populární i rozporuplný režisér Zack Snyder tento příběh kdysi navrhl jako možnost rozšíření světa Star Wars. Lucasfilm mu však nedal možnost ho zrealizovat, a tak ho upravil do dvojfilmu Rebel Moon, jehož nový velkolepý trailer teď můžeme vidět spolu s oznámením premiéry. První díl uvidíme online už 22. prosince 2023.

Jmenuje se Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (Rebel Moon: Part One – A Child of Fire) a bude vyprávět o tom, jak si armády tyranské moci brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie. Jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se přitom stane tajemná cizinka jménem Kora, kterou ztvární Sofia Boutella (Kingsman, Star Trek: Do neznáma, Mumie). V dalších rolích se objeví Charlie Hunnam, Corey Stoll, Jena Malone, Djimon Hounsou a jako vypravěč taky jeho herecké veličenstvo Anthony Hopkins.

Režisér Zack Snyder je tvůrcem, který má oddanou armádu následovníků, ale jiným už se jeho bombastický klipovitý styl dost přejedl. Prorazil zombie nářezem Úsvit mrtvých a především pak komiksovkou 300: Bitva u Thermopyl. Supermanským filmem Muž z oceli pak v podstatě určil styl a estetiku aktuálního a už dost skomírajícího fillmového univerza DC. Mezi jeho poslední počiny patří režisérský sestřih Liga spravedlnosti Zacka Snydera a vyvražďovačka Armáda mrtvých.

Druhá část space opery Rebel Moon (s podtitulem Jizvonoška) uzavře příběh Kory a jejích spojenců už 19. dubna 2024, ale Snyder by ho rád podstatně rozšířil. „Doufám, že se z toho stane obří značka a univerzum, na kterém budeme stavět do budoucna,“ řekl dříve magazínu The Hollywood Reporter.

Zdroj: The Playlist

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný