15. září 2023 14:57

Star Wars hlásí změny: Lando nedostane seriál, ale film od zajímavých tvůrců

Místo seriálu dostanou fanoušci film, který lépe ladí se strategií Star Wars do budoucna.

Dlouhodobě připravovaný seriál s populárním Star Wars pašerákem, gamblerem i byznysmanem Lando Calrissianem prošel v posledních měsících turbulentním vývojem. Magazín Deadline teď oznámil, že nakonec by nemělo jít o seriál, ale celovečerní film propojený se snímkem Solo: Star Wars Story z roku 2018.

V hlavní roli mladšího Landa tak uvidíme stejně jako ve zmíněném filmu Donalda Glovera, který nedávno se svým bratrem Stephenem přebral i kreativní otěže celého projektu. Oba jsou podepsaní pod oceňovaným seriálem Atlanta. Donald Glover byl i tvůrcem nedávného seriálu Roj, který satiricky zpracovává posedlost současné generace sociálními sítěmi a celebritami. Je známý taky jako komik a především hudebník vystupující pod pseudonymem Childish Gambino.

Současnou strategii Disneyho je ubrat ze seriálů mířících na službu Disney+ a soustředit se spíše na filmy, které by mezi sebou měly mít delší pauzy. Lando tak s jistotou nedorazí v dohledné době. Jako první by se měl na řadu dostat sequel poslední trilogie s hlavní hrdinkou Rey (Daisy Ridley) od režisérky Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel). Své filmy chystají taky Dave Filoni a James Mangold, jak jsme dříve informovali v samostatném článku.

Zdroj: Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný