7. září 2023 12:45

Velké odhalení z nových Star Wars řadu lidí zklamalo

Fanouškovské snění někdy zažívá hodně krutou srážku se záměry tvůrců. Stalo se tomu i v případě Star Wars novinky.

Čtvrtá epizoda Star Wars seriálu Ahsoka rázně utnula spekulace fanoušků nad maskovaným inkvizitorem známým jako Marrok. Online komunita od první chvíle řešila, kdo by jím ve skutečnosti mohl být, přičemž nejpopulárnější teorie tvrdila, že by mělo jít o Ezru Bridgera – tedy onoho hrdinu, který se ztratil s velkoadmirálem Thrawnem v hlubinách vesmíru a jehož bývalí parťáci v čele se Sabine nepřestávají doufat, že ho ještě společnými silami najdou.

NÁSLEDUJÍ SPOILERY ZE 4. DÍLU AHSOKY

Podle této teorie podlehl Ezra v bezvýchodné situaci temné straně Síly a pak se vrátil, aby pomáhal Baylanu Skollovi (Ray Stevenson), a vlastně se tak stal protivníkem svých bývalých přátel. Nebudeme rozebírat děravost takové teorie, která by však celkem zapadala do scenáristických kliček, které už seriál Ahsoka stihl vyprodukovat. Dodejme však, že stihly vzniknout i teorie, že Marrok může být někým z dalších oblíbenců Star Wars loru: Galenem Marekem neboli Starkillerem, bývalým představeným řádu Jedi Macem Windu nebo dokonce Calem Kestisem, hrdinou her Star Wars Jedi: Fallen Order a letošního pokračování Survivor.

Během čtyř epizod se diváci nedočkali žádného náznaku, že by mohl být Marrok něčím významný, jednoduchý trik s maskou však jitřil fantazii... až ji při vzájemném souboji utnula světelným mečem samotná Ahsoka. Z Marroka po jejím fatálním zásahu vyletěla zelená mlha, což ukazuje, že šlo zřejmě jen o mrtvou schránku oživenou magií čarodějky Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto).

Fanouškům tak zůstal hořký pocit – Marrokovu identitu se nedozvěděli a zřejmě už ani nedozvědí, šlo totiž prostě jen o zombie pěšáka. V samotném finále epizody jim tak mohl spravit chuť alespoň očekávaný návrat Anakina Skywalkera (Hayden Christensen). Ahsoka svého bývalého učitele potkala v jakési astrální dimenzi (známý Svět mezi světy), o které se jistě dozvíme víc v následujících epizodách.

Zdroj: SFFGazette

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný