10. listopadu 2023 17:00

Šéf Marvelu konečně promluvil o svém Star Wars filmu

O propojení lodivoda marvelovek se světem Star Wars se mluví od roku 2019. Nyní konečně víme, jak to bude dál.

Franšíza Star Wars je poslední dobou rozkolísaná. Seriály slaví úspěch, ale na filmovém poli se jí příliš nedaří. Dlouhodobou nadějí byla příprava nového filmu, jenž měl mít na starosti Kevin Feige, který má na kontě dlouholetou dominanci komiksovek značky Marvel. Scénář k chystanému filmu z předaleké galaxie měl mít na starost Michael Waldron, scenárista Lokiho, Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství i chystaných Avengers: Secret Wars.

Poslední slovo

O Feigeho zapojení do Star Wars se mluví od roku 2019, kdy se Vzestup Skywalkera teprve chystal do kin a Mandalorian ještě neovládal obrazovky. Feige se měl tehdy sejít s Kathleen Kennedy, kreativní producentkou Star Wars, a hlavouny Disneyho Alanem Hornem a Alanem Bergmanem. Pro The Hollywood Reporter Feige své zapojení komentoval slovy: „Miluji ten svět a miluji představu objevování nových lidí a nových míst v tom univerzu.“ Jenže z filmu nakonec nic nebude.

Feige to prozradil v rozhovoru na premiéře komiksovky Marvels v Las Vegas. Na otázku, zda stále dělá na nových Star Wars, odpověděl stručně a jednoduše: „Ne“. Byť to může být mnoha fanouškům líto, není to první ani poslední obdobný projekt, který nakonec nedopadl. Pouze na papíře zůstala například Rogue Squadron, již měla režírovat Patty Jenkins (Wonder Woman), stejně jako plánovaná trilogie z pera scenáristů Hry o trůny Davida Benioffa a DB Weisse.

Čtěte také: Těšíte se na 4. sérii Mandaloriana? Všechno může být úplně jinak

Na druhou stranu se ale můžeme těšit hned na trojici již potvrzených filmů z tohoto univerza. Kromě nového filmu s Daisy Ridley (Rey ze sequelové trilogie) jsou v přípravě také celovečerní snímky, jež zaštítí Dave Filoni (Klonové války, Povstalci, Ahsoka) nebo James Mangold (Logan: Wolverine, Indiana Jones a nástroj osudu).

Zdroje: The Hollywood ReporterThe Verge

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný