17. října 2023 17:15
Adam Vala

Nebojím se smrti. Hvězda Jurského parku se rozpovídala o svém aktuálním boji s rakovinou

Populární herec z Jurského parku prozradil smutnou diagnózu. Co vzkazuje fanouškům?

Australský herec Sam Neill, jehož budou diváci nejlépe znát díky roli ve filmové sérii Jurský park, prozradil ve svém novém memoáru Did I Ever Tell You This? smutnou diagnózu už v březnu letošního roku. 76letý veterán velkého plátna i malých obrazovek tehdy uvedl, že podstupuje léčbu třetího stupně vzácné rakoviny krve.

Nyní v novém rozhovoru v pořadu Australian Story odhalil, že chemoterapie původně nezabírala tolik, jak doktoři doufali, a vyhlídky tak nebyly kdovíjak růžové. Až teprve s novým typem léčby zahrnujícím krevní infuze každé dva týdny se jeho nádory začaly zmenšovat. Rakovina je tak posledních 12 měsíců na ústupu. Doktoři jej však přesto varují, že se nemoc může zase kdykoli vrátit navzdory tomu, že v infuzích pokračuje.

Sám Neill se tím ale nechce nechávat ovlivnit, protože si uvědomuje, že to je zkrátka něco, s čím nic moc nezmůže. „Vím, že to mám, ale moc mě to nezajímá. Je to mimo moji kontrolu, a když něco nedokážete ovlivnit, je lepší se o to ani nepokoušet,“ řekl herec během interview. Dodal, že pár dní po infuzích je vždycky unavený a bez energie, jako by právě podstoupil deset kol v boxu. Nicméně v léčbě hodlá pokračovat, protože jej to udržuje naživu. Jinde pak říká, že se nebojí smrti, ale představy, že je bez práce.

Čtěte také: Který dinosauří film je nejlepší? Seřazení všech šesti Jurských parků a světů podle kvality

Ostatně pár hodin poté, co se na internetu a v tisku objevily zprávy o závažnosti jeho boje s rakovinou, herec vydal na svém Instagramu vyjádření, kde upřesnil některé výroky údajně vytržené z kontextu. Neill prohlásil, že plánuje být naživu ještě spoustu let, a v nadsázce doplnil, že hodlá všechny „nudit“ mnoha dalšími rolemi. Snad má tedy pravdu a sympatický Australan potvrdí věčná slova z jeho nejznámějšího filmu, a to že život si vždycky najde cestu.

Zdroj: ABC News, Instagram

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický