27. září 2023 15:15

Brzy můžu umřít, ale teď jsem šťastný. Herecká legenda vás novým rozhovorem zahřeje u srdce

Michael Caine se rozpovídal o své poslední roli i o životě, který se pomaličku chýlí ke konci.

Devadesátiletý Michael Caine definitivně uzavírá parádní kariéru filmem The Great Excaper, který už na začátku října vstoupí do britských kin. Na otázku deníku The Telegraph, zda jde o jeho skutečně poslední roli odpověděl: „Sakra, je mi devadesát, nemůžu pořádně chodit. Svým způsobem už v důchodu jsem.“

V novince natočené podle skutečného příběhu veterána britského námořnictva utíká z domova důchodců, aby se mohl ve Francii účastnit oslav 70. výročí vylodění v Normandii, při němž jako mladík málem položil život. „Dali mi dobrou hůl, takže jsem zvládl odehrát scény, které byly třeba. Muselo se jet na první pokus, protože jsem se déle neudržel na nohách a padal,“ popsal s odzbrojující upřímnosti.

Na stáří je podle něj nejhorší, kolik věcí už není možných. „Nezvládnete se prudce otočit, zahrát si fotbal a postupně si uvědomíte, že se blíží smrt. V devadesáti může být opravdu za rohem. Ale jsem velice šťastný. Sedím si, píšu, jsem svým pánem. Mám to rád,“ dodal držitel Oscara (Hana a její sestry) a dalších pěti nominací.

Úchvatná kariéra britské herecké legendy zahrnuje populární klasiky jako The Italian Job, Chyťte Cartera, Slídil nebo Příliš vzdálený most. Pozdní kariéru zdobí opakovaná spolupráce s Christopherem Nolanem v batmanovské trilogii Temný rytíř, snímcích Počátek, Dunkerk, Interstellar nebo Dokonalý trik.

„Mám dvě děti, tři vnoučata a ženu. Všichni se ke mně nakonec přidají. Nikdo mi nepoví: kéž bys byl jako já a neumřel. Všichni zemřeme a já jsem alespoň vydržel sakra dlouho a prožil ten nejlepší možný život, jaký jsem si mohl vymyslet. Mám nejlepší možnou ženu a nejlepší možnou rodinu. Možná by to o ní neřekli jiní lidé, ale pro mě je to ta nejlepší možná rodina,“ uzavřel.

Zdroj: Comic Book Movie, The Telegraph

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný