29. února 2024 13:35

Remake Bláznivé střely opravdu vznikne. Nielsena nahradí slavná akční hvězda

Dlouho očekávaný reboot slavné parodie už má i datum premiéry.

Jste připraveni na návrat legendárního detektiva Franka Drebina do kin? Dojde k němu totiž už v létě 2025 a Leslieho Nielsena v hlavní roli vystřídá irský veterán Liam Neeson (Star Wars, 96 hodin, Schindlerův seznam). Nové verze Bláznivé střely, parodující kriminální filmy, se chopí jako režisér komediální specialista Akiva Schaffer (Sousedská hlídka, Popstar: Vše pro slávu).

Bláznivá střela vznikla jako filmový spin-off seriálu Police Squad! z roku 1982. První film o mimořádně mimózním, ale přesto efektivním detektivovi se stal v roce 1988 hitem a následovala ještě dvě pokračování v letech 1991 a 1994.

Z Leslieho Nielsena udělala série komediální ikonu a pro studio Paramount znamenala dojnou krávu s celkovými tržbami takřka půl miliardy dolarů. Po boku Nielsena se v sérii objevili třeba ještě Priscilla Presley, Ricardo Montalban, Anna Nicole Smith nebo nechvalně proslulý O. J. Simpson.

Čtěte také: Nejlepší komedie roku 2023: Rozesmějí vás Tom Hanks, Jennifer Lawrencová i Rytmus

Obsazení Liama Neesona vypadá jako skvělý tah, nejen kvůli fyzické podobě s Nielsenem. V posledních letech se usadil v rolích zarputilých drsňáků, u nichž stačí jemně přitlačit, aby se přehouply do parodie, což Neeson jako herec s komediálním talentem (A-Team, Láska nebeská, Méďa 2) jistě zvládne. Role Franka Drebina mu navíc přijde vhod, aby od tvrďácké škatulky ukázal humorný odstup.

Reboot Bláznivé střely dostal jako termín premiéry 18. červenec 2025. Příští léto bude v kinech čelit například spin-offu Johna Wicka s názvem Ballerina, hrané verzi fantasy Jak vycvičit draka nebo pokračování hororu Černý telefon.

Zdroj: The Playlist, Collider

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný