17. března 2024 06:00

Režisér sci-fi propadáku z Netflixu se z něj bizarně snaží udělat největší hit roku. Rebel Moon prý zastínil i Barbie

Zack Snyder si vymyslel zvláštní druh matematiky, podle které bude vždy králem kinematografie.

První díl jeho variace na Star Wars s názvem Rebel Moon loni pohořel u diváků i kritiků a sledovanost byla vzhledem k ohromné marketingové kampani rovněž neslavná, když byl až devátým nejsledovanějším titulem Netflixu a překonaly ho i násobně levnější tituly. Zack Snyder přesto tvrdí, že šlo o větší trhák, než jakým byl loňský megahit Barbie s tržbami 1,4 miliardy dolarů.

V podcastu Joea Rogana si vzal na pomoc selský rozum a počty, které už stihly na sociálních sítích získat označení jako Snyder Math neboli Snyderovská matematika. „Rebel Moon má aktuálně skoro 90 milionů zhlédnutí a jedno puštění se obvykle průměruje na dva diváky, tak se to prostě dělá. Když si vezmete, že by ten film šel do kin, znamenalo by to dejme tomu 160 milionů diváků s průměrnou cenou lístku 10 dolarů, tak nějak? Takže vynásobeno deseti, vychází vám Rebel Moon na tržby 1,6 miliardy. Takže víc lidí vidělo Rebel Moon než Barbie,“ podivně vysvětlil Snyder a pak zdůraznil, že online distribuce překonala kina, proto točí rovnou na streaming.

Jeho tvrzení se bohužel nesetkalo s pochopením. „Tohle mu snad musel nabulíkovat někdo z Netflixu, protože není možné, že by si něco takového fakt myslel,“ stojí v jedné z reakcí. „Rebel Moon by opravdu nedal 1,6 miliardy dolarů, kdyby šel do kin. Takhle to nefunguje,“ pozastavil se jiný komentář. Vše pak shrnul další uživatel: „Jasně, pustil jsem si ten film, protože je součástí mého předplatného. Nikdy bych však za něj nezaplatil v kině.“

Snyderovy počty jsou diskutabilní v mnoha ohledech, přičemž tím nejpodstatnějším bude opomenutí faktu, že Barbie kromě plných kin stihly později vidět další miliony diváků právě online. Získala tak v podstatě druhý život, což v případě Rebel Moonu neplatí – pokud tedy nepočítáme ještě šestihodinový (!) režisérský sestřih, který Snyder chystá na léto, tedy až poté, co celý příběh uzavře druhá část s podtitulem Jizvonoška s premiérou 19. dubna 2024.

Zdroj: Independent, SFFGazette

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný