16. dubna 2024 13:50

Největší sci-fi průšvih minulého roku má mít další pokračování. Ještě ale můžete Rebel Moon 3 zastavit

Populární filmař hodlá rozšířit Rebel Moon do franšízy. Čekali jste snad něco jiného?

Ještě předtím, než dorazí na obrazovky druhá část space opery Rebel Moon s podtitulem Jizvonoška, prozradil její tvůrce Zack Snyder, že už chystá třetí díl. Vycházet bude z chystané rozšířené verze obou filmů a knižní varianty, která má nabídnout rozmáchlejší pohled na celou vzdálenou galaxii pod krutou nadvládou Říše.

„Co se týče příběhu, rozhodně máme rozpracovaný třetí díl. S jistotou víme, kam všechno směřuje – a víme to už dlouho. Těším se, až natočíme další Rebel Moon filmy,“ řekl magazínu The Playlist. Zároveň však zdůraznil, že k návratu bude potřebovat dvě věci – vysokou sledovanost a také dobré hodnocení v rámci algoritmu na Netflixu. „Když to řeknu obecně, potřebuji od diváků, aby hodnotili dvojitým palcem nahoru,“ vzkázal Snyder prostřednictvím Collideru.

Již v létě se dočkáme rozšířené verze obou filmů s dospělým eRkovým ratingem, která jejich stopáž natáhne celkově na šest hodin. Snyder už je má hotové, ale možná do nich bude muset ještě zasahovat, aby vyhověl některým námitkám ohledně explicitního obsahu. „Nemáme ještě pevné datum premiéry těchto verzí, ale řekl bych, že to bude někdy v srpnu,“ prozradil Snyder.

Čtěte také: První reakce na nového Vetřelce popisují dokonalé efekty i pořádně drsné scény

Kromě Rebel Moonu je režisér spojovaný i s pokračováním svého zombie filmu Armáda mrtvých (2021), který nesměle vykročil k franšíze neslavně přijatým prequelem Armáda lupičů (2021) o jedné z postav Dieterovi (Matthias Schweighöfer). Pokračování hlavní linky se má jmenovat Planet of the Dead (Planeta mrtvých) a má být volně propojeno se světem Rebel Moonu.

Uvidíme, nakolik Snyderovy plány utne nový netflixový šéf filmové divize Dan Lin, který má v plánu osekávat náklady a místo hvězdných jmen se chce soustředit na kvalitu a finanční udržitelnost. Něco nám říká, že Snyderova tvorba do těchto mantinelů úplně nezapadne.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška dorazí na stream už 19. dubna 2024. V klíčových rolích se objeví Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Cleopatra Coleman, Cary Elwes, Anthony Hopkins, Jena Malone, Corey Stoll, Ed Skrein, Michiel Huisman a Djimon Hounsou.

Zdroj: Collider, The Playlist

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný