15. dubna 2024 14:45

Konečně Želvy Ninja pro dospělé. Nový film bude pořádně temnou a drsnou akční podívanou

Slavná akční značka výrazně rozšíří svůj záběr a zamíří do pořádně temných zákoutí.

Želvy Ninja byly vždy hlavně dětskou a rodinnou zábavou. To se však chystá změnit nový hraný film podle populární komiksové předlohy Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin, která vyšla i v češtině jako Želvy ninja: Poslední rónin. Půjde o temnou a brutální podívanou s mládeži nepřístupným eRkovým ratingem.

Adaptaci píše Tyler Burton Smith, který je spoluautorem scénáře pro chystaný krvák o pomstě Boy Kills World s Billem Skarsgårdem v hlavní roli, jenž vstoupí do českých kin už 25. dubna 2024. Podepsaný je také pod remakem snímku Dětská hra (2019) o vraždící panence Chucky. Produkuje Walter Hamada, bývalý šéf DC Films, který si renomé vybudoval jako producent hororů V zajetí démonů, Annabelle, To nebo Sestra.

Komiks Poslední rónin je tou nejdrsnější variací celé série, a když v roce 2020 vyšel jeho první sešit, stal se z něj nečekaný hit. Vypráví příběh z New Yorku budoucnosti ovládaného kybervojáky klanu Noha, kteří zabijí všechny želví bojovníky včetně mistra Třísky. Jediným, kdo z nich přežil, je Michelangelo. Musí najít sílu, nové spojence i staré přátele, aby pomstil své nejbližší a získal zpět síť kanálů pod městem. Poslední rónin by se dal přirovnat k tomu, čím byl film Logan (2017) pro sérii X-Men.

KVÍZ: Jak dobře znáte Krotitele duchů? Otestujte se!

Samotné Želvy Ninja začaly v roce 1984 jako nezávislý černobílý komiks a původně šlo o parodii na sérii Ronin od Franka Millera (Sin City, 300). Vše změnil ohromně populární animovaný seriál z roku 1987 a prodej práv hračkářské firmě Playmates Toys.

Ve filmových adaptacích z devadesátých let hráli želví bojovníky herci v maskách a oblecích, od roku 2009 má filmová práva studio Paramount. Výsledkem byla dvojice filmů v produkci Michaela Baye s Megan Fox jako April O'Neil. V roce 2023 přibyl animovaný snímek Želvy Ninja: Mutantí chaos pod tvůrčím vedením Setha Rogena, který brzy dostane pokračování.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Gizmodo

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora
Sdílejte článek
Štítky Michelangelo Želvy Ninja Želvy Ninja: Mutantní chaos Teenage Mutant Ninja Turtles Boy Kills World Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin Poslední rónin

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný