29. srpna 2024 11:46

První fotky z nového Riddicka ukazují růžový kostým i naběrák na monstra

Vin Diesel se opět vrací do role, která ho proslavila. Na sociálních sítích sdílel fotky z nového Riddicka

Riddick je z dnešního pohledu celkem pozoruhodná série. Úspěch nízkorozpočtového sci-fi hororu Černočerná tma přesvědčil tvůrce, aby se k hrdinovi po čtyřech letech vrátili a přetavili jeho příběh v něco zcela jiného – velkolepou opozici Star Wars, podle tehdejších trendů představenou krátkým animovaným filmem Temná zuřivost, velkorozpočtovým blockbusterem Riddick: Kronika temna a PC hrou Escape from Butcher Bay. Snaha vyšla spíše naprázdno, byť na herním poli se o pět let později dočkal další hry, Assault on Dark Athena.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

Neúnavná série

Režisér a scenárista David Twohy a hlavní hvězda série Vin Diesel se srdcového projektu nehodlali vzdát, a tak se roku 2013 vrátili ke kořenům dobrodružným survivalem nazvaným prostě Riddick. Ten už tak štědrý rozpočet neměl, Diesel nákladnou produkci dotoval z vlastních úspor a hrozilo, že když film nedokončí, přijde o střechu nad hlavou. Na dlouho se zdálo, že série už pokračovat nebude, nicméně letos začalo natáčení dalšího filmu s názvem Riddick: Furya.

Riddick by se v něm měl konečně dostat na svou rodnou planetu, kde nicméně zjistí, že její obyvatelé žijí ve strachu z krvelačných monster. Pro Riddicka, který se ocitá na planetě krvelačných monster už čtvrtým filmem, to samozřejmě nebude problém. Herec sdílel na svém instagramovém účtu první fotky. Na jedné je Riddick v novém kostýmu a na druhé vidíme pouštní vozítko, které jistě bude využívat ke kosení a nabírání zlobrů všeho druhu. Tvůrci si jistě půjčí něco ze série Šílený Max.

Na režisérskou a scenáristickou pozici se vrací David Twohy. Se scénářem mu pomáhají Ken a Jim Wheatovi, kteří kdysi napsali Bitvu o Endor, ale skončili u béčkových hororů a ještě béčkovějších pokračování slavných látek (Stepfordští manželé, Návštěva z vesmíru 2).

Datum premiéry zatím není stanoveno.

Zdroje: Collider, Screen Rant

Podívejte se na český trailer nedávného pouštního postapokalyptického dobrodružství Furiosa – Sága Šíleného Maxe:

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický