20. října 2023 15:15

Legendární československá pohádka se vrací po 38 letech. Podívejte se na výpravný trailer druhého dílu

Český trailer pohádky Perinbaba a dva světy

Pohádkové rozloučení Juraje Jakubiska už brzy vstoupí do českých kin.

Pokračování vánoční pohádkové klasiky Perinbaba slibuje spoustu fantazie, kouzelné vizuální stránky i triky, ale taky humor a zábavu pro všechny generace. Jmenuje se Perinbaba a dva světy a do českých kin vstoupí 7. prosince 2023.

Lukáš (Lukáš Frlajs), syn původních hrdinů Alžběty a Jakuba, se v ní vydává na strastiplnou cestu do bájné země hojnosti za dobrodružstvím a pravou láskou, kterou najde v půvabné Lucii (Valéria Frištik). Od počátku jeho putování mu pomáhá Perinbaba, aby ho ochránila před lstí smrtky Zubaté. Perinbaba je pevně spojená se zimou, její jméno totiž znamená Peřinová bába a peřím ze svých duchen posílá na zem sníh.

Jde o poslední film nedávno zesnulého legendárního filmaře Juraje Jakubiska, kterým se rozhodl po třiceti letech splnit přání zástupu fanoušků původního filmu a vytvořit jeho pokračování. „Juraj celý film dodělal, stále se k němu vracel a vylepšoval, dohlížel na náročné trikové sekvence, nechtěl nám ho tu nechat nedokončený,“  vysvětlila jeho manželka i dlouholetá spolupracovnice a producentka Deana Horváthová-Jakubisková.

Dále čtěte: Kritizovaná Sněhurka od Disneyho dostala soupeřku. Podívejte se na její trailer!

Jakubiskova pohádka Perinbaba měla premiéru v roce 1985 na festivalu v Benátkách a od té doby se z ní na Slovensku stala vánoční klasika a ikona, jakou jsou v Česku jen Tři oříšky pro Popelku.

Díky trikům a novým technologiím se v roli Perinbaby vrátí na plátna zesnulá italská herečka Giulietta Masina, jež stejnou postavu ztvárnila už v původním filmu. V dalších rolích s objeví Ivan Romančík, René Štúr, Dan Nekonečný, Klára Cibulová, Andrea Verešová nebo Ľubomír Paulovič,

Zdroj: Bontonfilm

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný