30. května 2024 14:20

Nová verze Hraběte Monte Christo umlčí čerstvým trailerem všechny pochybovače

Český trailer nové adaptace klasiky Hrabě Monte Christo (2024).mp4

Nedlouho po Třech mušketýrech se moderní filmové podoby dočkala další francouzská literární klasika.

Málokteré dílo se dočkalo tolika filmových a seriálových adaptací jako historicko-dobrodružný román od Alexandra Dumase staršího Hrabě Monte Christo. Každá z verzí má své oddané fanoušky, kteří většinou nemohou přijít na jméno dalším, které se vynoří na obzoru. To samé jistě bude platit i o novém francouzském tříhodinovém zpracování s na evropskou produkci obřím rozpočtem 43 milionů eur.

Stojí za ním dvojice scenáristů nedávné na dva díly rozdělené adaptace jiného Dumasova slavného díla Tři mušketýři. Oba však tentokrát nejen psali, ale usedli také na režisérské stoličky. Podle prvních recenzí z festivalu v Cannes dokázali dát látce nový náboj, udělat ji dynamičtější a přitom nesklouznout k přílišnému zjednodušování či banalitě.

Čtěte také: Seriálový Pán prstenů poprvé ukázal záhadného Toma Bombadila

Například Screen Daily pochválil skvělé tempo, přehlednou strukturu vyprávění, dobře trefené i hrající obsazení, hudbu Jérôme Rebotiera, akci i výpravu: „Nejdražší francouzský film roku své peníze neprohýřil, protože jsou vidět na každém políčku filmu.“

Cesta pomsty Edmonda Dantèse, který se stane obětí zákeřného plánu, ale podaří se mu utéci ze zajetí, přijít k pohádkovému majetku a dojít si pro spravedlnost, je vzorem všech vrstevnatých příběhů o odplatě i její ceně. Hlavní role získali Pierre Niney (Edmond Dantès), Pierfrancesco Favino (Abbé Faria), Anaïs Demoustier (Mercédès), Anamaria Vartolomei (Haydée), Laurent Lafitte (Gérard de Villefort) nebo Oscar Lesage (Maximilien).

Snímek Hrabě Monte Christo vstoupí do českých kin 4. července 2024.

Zdroj: First Showing, Rotten Tomatoes

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický