24. října 2023 14:45

Nový hororový hit dorazil online dřív, než se čekalo

Pokud jste dosud váhali, zda vyrazit do kina na znovuzrození hororové legendy, tak už nemusíte. Míří totiž online.

Znovuoživení hororové legendy v podobě filmu Vymítač ďábla: Znamení víry odstartovalo v českých kinech v polovině října – a přesto bychom ho už ode dneška měli najít taky online. Přes slabý start a nedobré recenze má přitom snímek nakonec i solidní tržby, proto je brzký streamovací start dost překvapivý.

Globálním a zejména pak zámořským tržbám sice stále vládne Taylor Swift s koncertním filmem The Eras Tour, ale nový krvavý zářez slavné hororové značky už vydělal slušných 107 milionů. Pravděpodobně tak už splatil skromný rozpočet 30 milionů dolarů i marketingové náklady.

Studio Universal Pictures sice za odkup práv na franšízu zaplatilo monumentálních 400 milionů, ale novinkou chce odstartovat minimálně filmovou trilogii, k níž hodlá přihodit taky televizní spin-off a vylepší i děsivou atrakci Halloween Horror Nights ve svých zábavních parcích.

Čtěte také: Navštivte nejdrsnější hororový dům v Americe. Děsivá atrakce své návštěvníky psychicky poznamená

Celou novou trilogii měl mít na starost David Gordon Green, který nedávno trojicí filmů oživil značku Halloween. Jenže v zákulisí již prosakují informace, že studio chce po nepovedené jedničce zásadní změnu a hledá tak pro pokračování náhradu. Dvojka se bude v originálu jmenovat The Exorcist: Deceiver a premiéru má mít 24. dubna 2025.

Zdroj: Comic Book Movie

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný