16. října 2023 12:30
Adam Vala

Potvrzeno: Nové Hunger Games budou krvavou lázní pro děti. Čím zastíní konkurenci?

Snímek Hunger Games: Balada o ptácích a hadech nabídne i scény, které nebudou pro slabší povahy.

Očekávaný prequel ságy Hunger Games Balada o ptácích a hadech obdržel oficiální rating neboli hodnocení na základě toho, jak moc je v něm vulgarismů, nahoty, sexu, násilí či krve. No a nepřekvapivě se podobně jako původní série bude v kinech jednat o PG-13, tedy mládeži přístupný film, který se však neobejde bez drsnějšího materiálu.

Mohlo by vás zajímat: Co dnes dělají herci z Hunger Games? Najdete je v Zaklínači i na Oscarech

Režisér Francis Lawrence údajně slíbil fanouškům knižní předlohy, že ve filmu dojde i na proslulou násilnou a krvavou sekvenci, a svůj slib zjevně splnil. Mnozí si pak myslí, že se kus této sekvence objevil i v trailerech, kde hlavní postava Lucy Gray Baird s tváří Rachel Zegler stojí proti přesile robotů a ostatních soutěžících.

V každém případě nás zjevně čeká podívaná, která bude testovat limity ratingu PG-13, a bude tak mnohem temnější než většina jejích „young adult“ bratříčků a sestřiček. Film se odehrává 64 let před událostmi s Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) a kromě výše zmíněné Lucy divákům představí také příběh mladého Coriolana Snowa předtím, než se stal tyranským vládcem Panemu.

Zdroj: Comic Book Movie, Screen Rant

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný