14. září 2023 14:00

Nejúžasnější nová sci-fi je tady. Finální trailer vám drtivě vytře zrak

Už brzy se ocitneme uprostřed války mezi lidskou rasou a silami umělé inteligence. Podívejte se na finální trailer napjatě očekávaného sci-fi filmu.

Akční sci-fi Stvořitel odstartuje v českých kinech už 28. září, a jelikož byla odložena druhá Duna, půjde o jediný velký film tohoto žánru, který do konce roku uvidíme – pokud tedy vynecháme Star Wars variaci od Zacka Snydera mířící 22. prosince rovnou na streaming.

Finální trailer přímo přetéká atmosférou, působivými obrazy a emocemi, o které se stará hudba slavného Hanse Zimmera v kombinaci s dojemným dialogem o posmrtném životě dvou hlavních postav, kterými jsou bývalý agent speciálních jednotek Joshua (John David Washington) a umělé dítě Alphie (Madeleine Yuna Voyles). Ti se ocitnou uprostřed války lidstva s AI. Bude se řešit záhadná zbraň a taky tajemný strůjce celého konfliktu nazývaný Stvořitel.

Režie filmu se ujal Gareth Edwards, který má na kontě novou Godzillu (2014) nebo rozporuplně přijatou Star Wars odbočku Rogue One (2016). Na místě je tedy ostražitost, protože místo sci-fi s existenciálním přesahem, jak se tváří trailery, můžeme dostat spíš atraktivně zabalenou banalitu typu Elysium. V dalších rolích se každopádně objeví Ken Watanabe, Gemma Chan, Sturgill Simpson nebo Ralph Ineson, tak doufejme, že výsledek nabídne i něco víc než jen slušné řemeslo.

Zdroj: MovieWeb

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný