8. října 2023 06:00

Znáte nejšílenější vykrádačku Terminátora? Její trailer je naprosto fenomenální

Trailer filmu Paco - stroj smrti

Z prvního Terminátora se okamžitě stal hit a brzy bylo jasné, že zde roste určitý kult. To následně potvrdil i fakt, že po světě začaly vznikat ještě béčkovější napodobeniny původně béčkového filmu. Jednou z nich byl italský sci-fi thriller Paco – stroj smrti (Vendetta dal futuro, 1986), jehož trailer si můžete vychutnat v plné kráse.

Film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je svět silně ohrožen znečištěním, z něhož profitují pouze korporace. Proti jedné z nich vystupuje jistý aktivista, jehož by představitelé oné korporace rádi viděli mrtvého. Za tímto účelem vysílají do akce horu svalů jménem Paco Queruak. Bývalý voják byl pro účely korporátu přetvořen na kyborga. V klíčové chvíli se však v kybernetickém zabijákovi probudí člověk a mechanický zabiják se rázem ocitá na útěku před bezpečnostními složkami i svým zaměstnavatelem. Film přitom pracuje s dějovými motivy nejen Terminátora, ale zároveň upomíná i na o 4 roky mladšího Blade Runnera.

Neumělá inteligence

Šílený trailer, který si můžete pustit nahoře, naplňuje všechna nutná kritéria béčkové zábavy – od podivně neefektivních přestřelek konvenčními zbraněmi i laserovými kanóny přes nesmyslné a bizarní násilí, zápas v páce, několik záběrů, v nichž hrdina někomu rozmačká hlavu, až po okaté odkazy na ty nejzapamatovatelnější scény z Terminátora. Ten zřejmě vyvolal dojem, že k hitu stačí pár akčních scén, něco kyberpunkového body hororu a kulturista v hlavní roli, nicméně i béčkový film je potřeba natočit dobře. Brutální násilí i zcela evidentní lacinost působí jako zajímavý zážitek na večer, pokud máte dostatečnou zásobu alkoholu.

V hlavní roli vzpurného kyborga stoicky září Daniel Greene (Já, mé druhé já a Irena), jeho partnerkou se stává Janet Agren (Krysí muž, Rudá Sonja) a v roli Pacova bývalého zaměstnavatele a hlavního padoucha filmu válí John Saxon, jenž se nejvíce proslavil rolí šerifa v sérii Noční můra z Elm Street.

Zdroj: Geek Tyrant

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný