29. května 2024 11:48

Velké trable Mission: Impossible 8. Štáb má problémy s ponorkou a Cruise zuří

Osmý díl populární špiónážní série je ve vážných problémech a hrozí odklad premiéry nebo osekávání filmu kvůli bobtnajícímu rozpočtu.

Tom Cruise si kasovním megahitem Top Gun: Maverick zřejmě vybral štěstí na dlouho dopředu. Sedmé Mission: Impossible si loni sotva zvládlo vydělat na obří náklady a jeho nástupce se aktuálně nachází nad propastí, jelikož štáb nezvládá dodržovat termíny ani rozpočet a do všeho se navíc přidala nefunkční ponorka za astronomických 23 milionů dolarů!

Podle zdrojů britského deníku Daily Mirror se dostalo natáčení do problémů, když se do prázdné ponorky začalo přidávat vybavení a schodiště. Zjistilo se, že 37 metrů vysoká konstrukce, která celou ponorku spouští, už neunese její váhu. Opravy prý zabraly týdny, což vážně narušilo natáčecí kalendář. „Jsou naštvaní, protože každý den navíc stojí ohromné peníze,“ prozradil nejmenovaný zdroj.

Na place panuje značné napětí, a jelikož rozpočet údajně sahá až ke 400 milionům dolarů, je aktuální prioritou snímek vůbec dokončit. Atmosféře nepřidávají otevřené konflikty Cruise s vedením studia Paramount, kvůli nimž se hvězdný herec a producent rozhodl nedávno podepsat smlouvu s konkurenčními Warner Bros.

Čtěte také: Top Gun 3 je konečně potvrzen. Kdo ho natočí a které postavy se vrátí?

Snímek napsal a režíruje prověřený Christopher McQuarrie, který sérii převzal filmem Mission: Impossible - Národ grázlů (2015). Cruiseho v dalších rolích doplní Hayley Atwell, Pom Klementieff, Henry Czerny, Vanessa Kirby, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames nebo Shea Whigham. Většina filmu se natáčí ve Velké Británii, zejména v Longcross Studios západně od Londýna.

Premiéra je naplánována na 22. května 2025, ale aktuálně nad ní visí otazníky.

Zdroj: The Mirror, Comic Book Movie

Český trailer předchozího sedmého Mission: Impossible

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný