20. listopadu 2023 11:25

Komiksová tragédie pokračuje. Nová marvelovka pokořila další zoufalý rekord

Když už si člověk myslel, že to s novým filmem od Marvelu nemůže být horší, tak... ano, může!

Nová komiksovka Marvels se zařadí mezi největší propadáky roku 2023. Po hrůzném otvíracím víkendu (110 milionů dolarů celosvětově), který byl nejhorším výsledkem v historii MCU, přichází další rána. Film totiž zažil taky nejprudší pád ze všech marvelovek moderní éry – zámořská návštěvnost mu po druhém víkendu klesla o hrozivých 79%.

Předchozím držitelem smutného prvenství byl Ant-Man a Wasp: Quantumania (pokles o 69,2%), který tak byl stále vysoko nad současnou mizérií. Marvels dosud utržily celosvětově pouhých 161 milionů a nejnovější upravené odhady hovoří o tom, že celkově by si měly z kin odnést zhruba 220 milionů, což ani zdaleka nepokryje náklady na natáčení. Aby se trojice superhrdinek dostala z červených čísel, potřebovala by dvojnásobek.

Marvels se tak zařadí do trojice největších propadáků roku 2023. Zbylé dva jsou mimochodem taky od Disneyho, jde o Indiana Jonese a nástroj osudu (rozpočet zhruba 300 milionů, tržby 384 milionů) a Strašidelný dům (rozpočet 157 milionů, tržby 117 milionů).

Čtěte také: South Park se krutě vysmál Disneymu za zničení marvelovek i Star Wars

Vedení Marvel Studios má o čem přemýšlet a bude mít relativně dost času. Kvůli nedávno skončené hollywoodské stávce totiž v následujícím roce 2024 zamíří do kin jediný jejich snímek v podobě Deadpoola 3 s premiérou 25. července. Na další marvelovky si diváci budou muset velmi dlouho počkat.

Zdroj: Variety, Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný