9. února 2024 12:55
Martin Kolář

Bizarní rozhovor s hvězdou Padesáti odstínů šedi ukazuje, jak nepochopila virální fenomén

Madam Web je jedním z těch filmů, na které se upřímně těší jen málokdo, obzvlášť po prvním traileru. V něm zazní jedna hodně podivná věta, která se stala větším hitem než samotný trailer, byť ne všichni mají jasno proč. A to včetně hlavní hvězdy filmu.

Dakota Johnson si ve filmu zahraje Cassandru Webb, ženu se schopností vidět budoucnost. V komiksech je mutantkou a cennou spojenkyní Spider-Mana, v kultovním animovaném seriálu z devadesátých let zase kosmickou entitou, jež funguje jako hrdinův mentor. V nadcházejícím snímku je prostou ženou s neobvyklou schopností. Tu musí využít k záchraně skupiny budoucích hrdinek před Ezekielem Simmsem, tajemným zabijákem vybaveným schopnostmi, kostýmem a celkově výbavou nápadně připomínající populárního superhrdinu.

Čtěte také: Chtěl být jako Superman a zastavit rozjetý autobus rukou. Řidič muže srazil

Nad mé chápání

V traileru zazní také bizarně poskládaná věta „He was in the Amazon with my mom when she was researching spiders right before she died" (Byl v Amazonii s mou matkou, když zkoumala pavouky těsně předtím, než zemřela), navíc pronesená podivně chladným hlasem Dakoty Johnson. Byť je při poslechu traileru celkem jasné, že překotné expoziční souvětí bylo poskládáno z různých replik a ve výsledném filmu takhle v celku zřejmě ani nezazní, internet se věty chopil a proměnil ji ve zdroj memů. Sama herečka však nedokáže říct, proč je věta tak zábavná.

Na zpopularizovanou větu se herečky zeptal moderátor v rozhovoru pro platformu HuffPost, nicméně Johnson zareagovala poněkud překvapivě, protože sama položila moderátorovi otázku, proč se řečená věta dočkala takového ohlasu. Na odpověď, že takové překotné souvětí s mnoha informacemi tak rychle po sobě je mimo kontext divné, opáčila: „A není každá věta mimo kontext… mimo kontext? Pro mě to zní jako základní dějová linka, ale možná je to prostě jenom nad moje chápání.“ Pro představitelku hlavní role je popularita této repliky zjevně víc mimo zájem než mimo chápání, v každém případě až 14. února, kdy má film premiéru, se dozvíme, jak moc jde o mnoho povyku pro nic.

Zdroje: Comic Book Movie/X

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný