20. října 2023 12:55
Adam Vala

Punisher zkritizoval současné muže, ihned se strhla obrovská debata. Co mu tolik vadí?

Herec známý pro své drsňáctví ve filmech a televizi prozradil, jak se snaží vychovávat své syny.

Ačkoliv v televizních seriálech jako Daredevil či Punisher nebo ve filmech typu Železná srdce hraje herec Jon Bernthal převážně nelítostné drsňáky, v realitě je 47letý sympaťák narozený v hlavním městě USA proti všem projevům toxické maskulinity.

Už v roce 2018 herec v rozhovoru s časopisem Men’s Health uvedl, že se snaží poučit ze své minulosti a učit své syny, aby byli trpěliví, vstřícní, empatičtí k problémům ostatních a především se nebáli dávat najevo své city. Něco podobného pak Bernthal čerstvě zopakoval i v pořadu Hot Ones.

„Je všude,“ řekl herec na téma toxické maskulinity. „Je v naší politice, je v naší zábavě, je v našich médiích, kde se často jakási strnulost a neochvějnost, prostě neschopnost odklonit se od svého názoru, zaměňuje s vlastenectvím, silou a maskulinitou. Pro mě je to ale ta nejmíň americká vlastnost, jaká existuje.“

Klip s jeho komentářem k toxické maskulinitě byl následně sdílený tisíci uživateli na sociální síti Twitter, kde pochopitelně rozjel vlnu dalších dílčích debat. Pointou, kterou se však herec snažil učinit, bylo, že by lidé měli být schopni komunikovat mezi sebou nehledě na politickou příslušnost, původ, náboženské přesvědčení, sexuální orientaci, pohlaví nebo rasu.

Mohlo by vás zajímat: Marvel šokovaly ohlasy na letošní komiksovku. Studio si myslelo, že má v rukou totální pecku

„Mít empatii k lidem, mít soucit, pomáhat, být někým, kdo tu bude pro ostatní v nouzi, o tom si myslím, že je být tátou, a to pro mě zároveň vystihuje být mužem. Přesně tak se taky snažím vychovávat své chlapce, aby měli otevřené srdce pro všechny,“ uzavřel herec, který se naposledy blýsknul malou rolí v seriálu Medvěd a v budoucnu se vrátí jako Punisher na plný úvazek v MCU.

Zdroj: Men’s Health, Hot Ones

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný