7. října 2024 11:55

Joker 2 je obrovský propadák. Vydělal méně než nejhorší marvelovka

Zázrak prvního dílu se nezopakuje. Smutný klaun, který tentokrát i zpívá, zažívá drsný střet s realitou.

Režisér Todd Phillips se po miliardovém úspěchu Jokera nechal přemluvit k natočení pokračování, na které dostal takřka trojnásobný rozpočet a rozhodl se ho ozvláštnit příklonem k muzikálu a povoláním hvězdné Lady Gaga. Vznikl z toho okázalý přešlap, který pohořel u kritiků a bohužel nevyvolal ani zvědavost diváků.

Bilance po prvním víkendu je totiž tristní. V zámořských kinech utržil Joker: Folie à Deux pouhých 39 milionů dolarů, což je ani ne polovina toho, co původní film v říjnu 2019 s tržbami 96,2 milionu, ale dokonce ještě méně než loňský komiksový propadák Marvels, který otvíral za 46,1 milionu. Návštěvnost se navíc propadala už během prvního víkendu, když z pátku na sobotu klesla o 45 %.

Čtěte také: Deset let od sebevraždy, které nikdo nevěří. Dokument ANETA může přinést zásadní zlom

Trochu lépe je na tom vražedný klaun ve zbytku světa s 81,1 miliony, jenže i tak zůstal v celkovém součtu 121,1 milionu za předpokládanými a už tak dost poníženými 140 miliony. Co se týče zámořského otvíráku, byl na tom lépe i propadák Flash (55 milionů). Joker 2 se tak dostal na úroveň Morbia (39 milionů), který však měl třetinový rozpočet a daleko méně se utratilo za marketing.

Je naprosto zřejmé, že z červených čísel, což by vyžadovalo minimálně půlmiliardové tržby, se Joker nevyškrábe. O největší propadák roku však nepůjde, jelikož k němu suverénně míří ambiciózní sci-fi Megalopolis od režiséra Coppoly, které si filmař navíc sám financoval. Podivnou útěchu může Joker najít v žánru muzikálů. Jeho start je totiž vyšší než kompletní zámořské tržby 27,1 milionu dolarů bizarního CGI propadáku Kočky z roku 2019.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Deadline

Video: Český trailer filmu Joker: Folie à Deux

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický