7. října 2024 13:20

Nejhorší komiksový film všech dob: Joker 2 dostal od diváků nejnižší známku v dějinách

Pokračování komiksové pecky se opravdu nepotkalo s chutěmi publika.

Joker 2 odstartoval v kinech neslavně a zařadil se mezi největší komiksové propadáky moderní éry. Potenciál, jak by se z průšvihu mohl ještě vyhrabat, je přitom minimální, jelikož zámořští diváci neopouštěli sál spokojeni a udělili mu drtivou CinemaScore známku D, což je nejhorší hodnocení, jaké kdy komiksový film dostal.

Čtěte také: Závěr Stranger Things točí jeden z nejlepších režisérů všech dob. Seriálový hit ho vytáhl z důchodu

Pokračování miliardového hitu, v němž Joaquina Phoenixe (Arthur Fleck neboli Joker) doplnila Lady Gaga jako Lee Quinzel neboli Harley Quinn, je z poloviny vězeňské a z poloviny soudní drama prokládané písničkami. Divákům se tato kombinace, kterou opět servíruje režisér Todd Phillips, líbí méně než Morbius (C+), Batman a Robin (C+), Fantastická čtyřka z roku 2015 (C-) a dokonce i Madame Web (C+). Jde o známkování jako v amerických školách, které se uděluje při odchodu ze sálu, a to už od roku 1979. Nejhorší známka F je na takové škále vzácnou raritou a v posledních letech ji získal třeba snímek matka! (2017) od Darrena Aronofskyho.

Podle Rotten Tomatoes představuje druhý Joker typ filmu, kdy je v naprostém souladu hodnocení novinářů i veřejnosti, jelikož od obou získal 33 % (průměrné hodnocení v recenzích je 4,7/10). „V pokračování se sice hodně tancuje, ale příběh zůstává mrtvolně strnulý, ačkoli divoká energie Lady Gaga ho alespoň v několika momentech vzkřísí,“ zní ve shrnutí ohlasů.

Todd Phillips se dočkal alespoň nějakého pochopení, které přišlo na Instagramu od režisérské legendy Francise Forda Coppoly (série Kmotr, Apokalypsa). Coppolův aktuální snímek Megalopolis sice nasbíral zhruba podobně špatné recenze (Rotten Tomatoes zaznamenalo 46 % s ratingem 4,4/10) a má v kinech našlápnuto zařadit se mezi největší propadáky všech dob. „Už od skvělé Pařby ve Vegas je vždy o krok napřed před diváky a nikdy jim nejde naproti. Gratuluji filmu Joker: Folie à Deux,“ napsal Coppola, který si svůj propadák na rozdíl od Phillipse sám financoval.

Zdroj: Comic Book Movie, The Hollywood Reporter

Video: Český trailer filmu Joker: Folie à Deux

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický