27. října 2024 14:30
Martin Kolář

Proč nevzniká John Wick 5? Režisér vysvětlil největší problém, nápadů má přitom dost

Chad Stahelski se u příležitosti 10. výročí od premiéry Johna Wicka rozpovídal o jeho budoucnosti.

Z Johna Wicka se vyklubal sen každého hollywoodského producenta. Každý díl byl sice dražší než ten předchozí, zároveň ale vždycky vydělal víc, takže by mělo jít o téměř nekonečný byznys. Chad Stahelski a Keanu Reeves se však rozhodli, že sérii ukončí čtyřkou – a od té doby pochopitelně stále odpovídají na otázky ohledně pětky.

Čtěte také: Tak smrtící, že se jmenují po Johnu Wickovi. Nově objevené bakterie mohou pomoct lidstvu

Stahelski v novém rozhovoru přiznal, že měl v posledních letech hned několik nápadů na pátý díl. Určitě nechce točit další přímé pokračování (o to se postará seriál Under the High Table, v němž se vrátí spousta vedlejších postav z filmů), zvažoval ale hned několik „jiných příběhů“. Pokaždé však narazil do té samé zdi. Jednoduše si nedokáže představit, jak by trumfnul čtvrtý díl, jelikož do něj nacpal absolutně všechno, co chtěl říct a dokázat.

Znamená to absolutní konec Johna Wicka? Zatím ne. Keanu Reeves se do role vrátí už 6. června 2025 ve spin-offu Balerína a regulérní pátý díl bude vždycky na stole. Stahelski jen holt musí přijít se zápletkou a s akčními scénami, jež ho nekompromisně donutí k návratu za kameru. Do té doby nám nezbývá než trpělivě čekat… a to i při návštěvě Stahelskiho příštího filmu, jímž bude remake Highlandera s Henrym Cavillem. Ano, nové akční hody už jsou na cestě!

Zdroj: The Playlist, The Hollywood Reporter

Video: Trailer čtvrtého Johna Wicka

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický