26. září 2024 18:14

Další film s Johnem Wickem je tady. Trailer Baleríny vysílá do akce nebezpečnou kolegyni Keanu Reevese

Český první trailer filmu Balerína.

Český divák si jistě všimne povědomých detailů a reálií.

Eve Macarro je balerína, které se změní život, když vyvraždí její rodinu. Od té doby pohání její existenci jen touha po pomstě. Poprvé jsme podobnou postavu mohli vidět ve třetím díle Johna Wicka, tehdy ještě v podání Unity Phelan, ale v samostatném celovečerním filmu se dočkala úpravy a přeobsazení Anou de Armas (Blade Runner 2049, Blondýnka, Není čas zemřít), kterou si konečně můžeme užít v prvním traileru.

V příběhu odehrávajícím se mezi třetím a čtvrtým Wickem samozřejmě nebude chybět ani hlavní zabiják v podání Keanu Reevese, kterého jsme v době natáčení mohli vídat v ulicích Prahy. Filmaři v čele s režisérem Lenem Wisemanem (Smrtonosná past 4.0, Underworld) zavítali v i do Semil, Kouřimi, Štramberku či na zámek Kačina. Česko bude ve filmu zřejmě představovat prostředí ruských Romů, v němž se bude hrdinka zocelovat.

Ze známých postav uvidíme i Winstona (Ian McShane), Charona (nedávno zesnulý Lance Reddick) nebo Ředitelku (Anjelica Huston). Množství bojových scén si užil také oblíbený Norman Reedus (Živí mrtví, Death Stranding) a o hlavního padoucha se postará Gabriel Byrne (Obvyklí podezřelí).

Zkazky ze zákulisí hovořily o nespokojenosti producentů s kvalitou akčních scén, které se nakonec musely přetáčet v únoru 2024, čehož se chopil režisér celé wickovské série Chad Stahelski. Jak to celé dopadlo, naznačuje trailer doprovázený variací na hit Tiny Dancer od Eltona Johna.

Balerína dorazí do českých kin 5. června 2025.

Zdroj: CBR, Comic Book Movie

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický