25. září 2024 13:40
Martin Kolář

Pyšná princezna jako animák od Disneyho: Podívejte se na trailer návratu nejoblíbenější české pohádky

První trailer filmu Pyšná princezna

Čeští tvůrci natočili moderní pojetí jedné z nejmilovanějších pohádek všech dob, které hodně připomíná hity od studia Disney. Do kin 7. listopadu vstoupí animovaný film Pyšná princezna inspirovaný nesmrtelnou předlohou Boženy Němcové a kultovní hranou verzí Bořivoje Zemana. Nyní se představuje jeho trailer a plakát.

Režiséři Radek Beran a David Lisý vytvořili výpravnou pohádku, která vzdává hold české klasice, dává jí všechny barvy a zároveň obohacuje o nové postavy a moderní techniky vyprávění. Animace čerpá z krásy české krajiny, která sloužila jako hlavní vizuální inspirace. Detailně propracované scenérie a pestrobarevné přírodní prostředí zaručují velký zážitek pro malé i velké diváky.

Čtěte také: Nejlepší animované filmy 2023: Nástupce Ledového království i novinka od Mijazakiho

Kromě známých postav princezny Krasomily a krále Miroslava se diváci mohou těšit na nové přírůstky v pohádkovém světě – hodného pejska Bijou a zákeřnou lasici Slídila, kteří do příběhu vnášejí napětí i komediální prvky. Hudbu k filmu složili Ondřej Brzobohatý a Ondřej Brousek, kteří skloubili původní melodie inspirované Bedřichem Smetanou a známé hudební motivy z původní hrané verze. Jejich kompozice dodává filmu bohatou hudební vrstvu, která propojuje klasiku s moderními prvky.

V dabingu excelují přední čeští herci. Anna Fialová propůjčila hlas princezně Krasomile, Marek Lambora oživuje krále Miroslava a Aleš Procházka se postaral o postavu rádce Maxima. Jejich výkony přinášejí silné emoce a zábavné dialogy, které osloví všechny generace.

„Je to nové převyprávění více než šedesát let starého hraného filmu animovanými postavami s použitím nejmodernějších technologií. Setkání látky, kterou všichni známe z dětství a je součástí našich vzpomínek, se současnou moderní animací bylo velkou výzvou. Zároveň jsme s radostí použili některé ikonické momenty původního filmu. Například jízdu na kládě, šermovací tanec v trámoví, zpívajícího ševce na hranici království, nebo „našli moji rádcové“…“ popisuje svůj vztah k pohádce její režisér a scenárista Radek Beran.

Zdroj: Cinemart

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický