16. srpna 2023 13:00

Pokračování jedné z nejlepších akčních sci-fi 21. století je blíž než kdy dřív

Je to devět let, co měl premiéru svižný akční sci-fi thriller, na jehož slíbený sequel se čeká jako na slovo boží.

Herečka Emily Blunt, která se šla do podcastu Happy Sad Confused bavit hlavně o Oppenheimerovi, prozradila potěšující informaci ohledně jednoho z nejlepších filmů Toma Cruise. Scénář k Na hraně zítřka 2 je podle jejích slov hotový a studio Warner Bros. prakticky čeká jen na to, až bude Cruise k dispozici. V současnosti má totiž plné ruce práce s přípravami osmého dílu série Mission: Impossible.

„Scénář mi Doug Liman tak trochu podstrčil. Strašně ráda bych na tom dělala, jen nevím kdy nebo jak. Kolik dílů Mission: Impossible Tom potřebuje? No tak, pojď dělat film, kde můžeš být tím úžasným zbabělým hrdinou. Jsem tak připravená! Přísahám, že já to nezdržuju,“ vtipkuje Emily Blunt v podcastu.

Žít. Natočit. Opakovat.

Film Na hraně zítřka režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti, Barry Seal: Nebeský gauner) je adaptací japonské mangy Hirošiho Sakurazaky All you need is kill – Stačí jen zabíjet. Jeho hrdinou je armádní důstojník William Cage (Tom Cruise), jenž nikdy nezažil ostrou akci a i během mimozemské invaze si našel způsob, jak se boji v první linii vyhnout. Neuniká však věčně, nakonec je přiřazen k bojové jednotce a po pár minutách boje zabit. Uvízne ale v časové spirále, nutící jej jeden celý den prožít znovu a znovu. S pomocí zkušené válečné veteránky Rity Vrataské (Emily Blunt) hledá způsob, jak porazit mimozemšťany a uniknout přitom z ubíjejícího časového koloběhu, s každým dalším opakováním dne se z něj zároveň stává čím dál větší drsňák.

Byť je film výborný, nebyl to v kinech zrovna hit, nicméně se zaplatil na nosičích a na streamu natolik, aby studio uvažovalo o sequelu. Liman by jej rád pojmenoval Live. Die. Repeat and Repeat (Žít. Zemřít. Opakovat a opakovat), což je dost krkolomný název. Nicméně to u prvního filmu také jeden čas vypadalo, že se bude jmenovat Live. Die. Repeat, jak zněl jeho slogan. V každém případě bude potřeba počkat minimálně na chvíli, než na druhý díl kývne Cruise, rozhodně je ale dobrou zprávou, že konečně existuje hotový scénář.

Zdroje: Comicbook Movie/Anime Mojo

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný