19. března 2024 15:45

Nový James Bond je vybrán, Aaron Taylor-Johnson má tento týden podepsat smlouvu

Nový představitel Jamese Bonda přinese znatelné omlazení a bohatou zkušenost s moderním pojetím akčního žánru.

Mluví se o něm už delší dobu, tentokrát jsme však jen krůček před finále. Britský herec Aaron Taylor-Johnson dostal oficiální nabídku na roli Jamese Bonda ve slavné špionážní sérii. Podle deníku The Sun ještě tento týden podepíše smlouvu a převezme tak žezlo agenta 007 po Danielu Craigovi, který jím byl v pěti snímcích počínaje Casino Royale (2006) a konče Není čas zemřít (2021).

Třiatřicetiletý talent na sebe poprvé výrazně upozornil rolí mladého Johna Lennona v hudebním filmu Nowhere Boy (2009). Ve svých osmnácti letech se při něm seznámil s jeho režisérkou, tehdy dvaačtyřicetiletou Samanthou Taylor-Wood, která se stala jeho manželkou a s níž má dvě dcery.

Čtěte také: Zemřela slavná herečka Pamela Salemová. Zazářila po boku Conneryho ve slavné bondovce

Opravdový průlom však zaznamenal až o rok později v komiksové pecce Kick-Ass, což nebyl jediný zářez v tomto žánru, protože ztvárnil ještě Pietra Maximoffa neboli Quicksilvera v komiksovce Avengers: Age of Ultron. V poslední době byl vidět třeba v akčních kouscích Bullet Train nebo Tenet. Má za sebou však i dramatičtější role ve snímcích Anna Karenina, Král psanec a Divoši. Za roli sadistického vůdce gangu v thrilleru Noční zvířata získal i Zlatý globus.

Za příštího Bonda byli dříve zvažováni i Cillian Murphy, Idris Elba, Henry Cavill nebo James Norton. Jenže od listopadu 2022, kdy absolvoval první kamerové zkoušky, se mezi favority šéfky celé franšízy Barbary Broccoli dostal právě Aaron Taylor-Johnson. V nejbližších dnech bychom se měli dočkat i oficiálního oznámení a doufejme, že i informací o prvním dobrodružství omlazeného agenta Jejího Veličenstva.

Zdroj: The Sun, Sky News

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný