24. října 2024 09:50

Spider-Man by bez Iron Mana byl v háji. Tom Holland popsal, jak Downey zachránil klíčovou scénu

Mladý herec měl hned od počátku nesmírně cenné zastání od hlavní hvězdy.

Když Tom Holland v roce 2016 ve filmu Captain America: Občanská válka poprvé oblékl kostým Spider-Mana, ocitl se uprostřed obrovsky úspěšné franšízy plné zářivých hvězd. Naštěstí se ho zastala ta nejzářivější, jak aktuálně vzpomněl v podcastu Riche Rolla.

„Když jsem dělal konkurz, měl jsem asi osm stránek dialogů. Byla to vážně dlouhá scéna, obvykle na konkurzu dostanete tak dvě stránky,“ nakousnul Holland. Když však v den natáčení dorazil na plac, byl v šoku. Bratři Russoové, pro které šlo o druhou marvelovku po kladně přijaté špionážně laděné dvojce Kapitána Ameriky, totiž jeho účast značně osekali. „Oproti konkurzu to bylo výrazně proškrtané na stránku a půl, maximálně dvě,“ upřesnil.

Když však došlo na samotné natáčení, ozval se Downey a namítnul, kde jsou všechny nováčkovy dialogy, které tam předtím byly. „Russoové řekli, že scénář už tak má 140 stran, a že se na tomhle prostě nechtějí zasekávat. Jenže Downey odvětil: Nenene, tomuhle budete chtít věnovat nějaký čas, natočte to celé jako v konkurzu, vždycky to můžete vystřihnout, ale může se to hodit... A oni to nakonec použili celé, za což vděčím jemu,“ zdůraznil osmadvacetiletý herec, který za sebou tehdy měl jen menší filmové role. Prorazil už v roce 2008  na divadelních prknech v hlavní roli londýnské muzikálové adaptace Billyho Elliota.

Čtěte také: Je to pecka, hlásí první diváci Gladiátora 2. Popsali, v čem film boduje i ztrácí

Jde o gesto, na které podle svých slov nikdy nezapomene: „Kdyby se mi někdy poštěstilo přivést Milese Moralese do mého spider-manovského vesmíru a do MCU, rád bych pro toho mladého kluka udělal něco takového, co tehdy Downey udělal pro mě.“

Fanoušky jistě potěší, že se kromě vzpomínání zmínil i o čtvrtém samostatném dobrodružství svého Petera Parkera neboli Spider-Mana. „Máme už námět i první hrubou verzi scénáře. Je na něm potřeba zapracovat, ale scenáristé odvádějí skvělou práci. Viděl jsem ho před třemi týdny a fakt mě to nažhavilo... Četli jsme to společně se Zendayou a úplně jsme z toho poskakovali po pokoji. Bude to film, který si fanoušci opravdu zaslouží, i když je to ještě pár věcí, které musíme vyřešit, než to opravdu rozjedeme. Každopádně jsem z toho fakt nadšený.“

Čtvrtý Spider-Man už dostal režiséra, jímž bude Destin Daniel Cretton (Shang-Chi, Obhájce nevinných), a rovněž přibližný termín, kdy by měl jít do kin – mezi Avengers: Doomsday a Avengers: Secret Wars, tedy možná na Vánoce 2026. Dávalo by tak smysl, což potvrzují i nedávné úniky, že se Holland opět setká před kamerou s Downeyem – tentokrát však coby superpadouchem Doctorem Doomem.

Zdroj: Rich Roll Podcast, Deadline

Video – trailer aktuální komiksovky Venom: Poslední tanec

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický