22. října 2024 15:10
Martin Kolář

Je třetí díl Venoma nejlepší? První reakce slibují zábavu, zároveň však varují

Tom Hardy se znovu vrací do role novináře Eddieho Brocka. Měli byste být u toho?

První Venom byl nečekaným megahitem (vydělal 856 milionů dolarů), dvojka ale vysoko nastavenou laťku neudržela. Pokračování utržilo „jen“ 506 milionů a studio Sony se dozajista bojí toho, kolik lidí vyrazí do kina na trojku. I proto stále není povolené vydávání recenzí, které nedávno zlomily vaz třeba dvojce Jokera. Embargo padne až ve středu, v zájmu publicity ale musela proběhnout slavnostní premiéra – a z té jsme se víceméně dozvěděli, jak se film povedl.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

Většina reakcí ho chválí a mluví se o nejlepším dílu trilogie, což není zas tak překvapivé – první dva díly neměly kdovíjak nadšené ohlasy. První šťastlivci slibují svižnou a nečekaně drsnou komiksovou zábavu s dobrou akcí, zároveň však zdůrazňují, že nejde o nějakou moderní pecku. Scénář je děravý jako řešeto, mnohem důležitější však je, že film servíruje vtipy s Venomem s maximální kadencí.

Přirovnání ke komiksovkám ze začátku 21. století je… přinejmenším problematické, protože šlo o éru prvního Daredevila nebo Fantastické čtyřky.? Třetí Venom by však měl potěšit přesně ty diváky, které potěšila jednička, a i když Tom Hardy tvrdí, že jde o poslední díl série, vždycky se může vymyslet třeba crossover se Spider-Manem. Venom se tedy loučí důstojně… možná se ale ve skutečnosti vůbec neloučí, hm?

Zdroj: The Direct, Comic Book Movie

Video: Trailer třetího Venoma

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický