10. října 2024 16:45

Bude ve Spider-Manovi 4 i Downey? Pavoučí pokračování chystá opravdu velké věci

Fanoušci by měli dostat pořádnou nálož oblíbených hereckých tváří.

Čtvrtý Spider-Man s Tomem Hollandem v hlavní roli už má nějaký čas režiséra, kterým se stal Destin Daniel Cretton (Shang-Chi, Obhájce nevinných), a rovněž přibližný termín, kdy by měl jít do kin – mezi Avengers: Doomsday a Avengers: Secret Wars. Znamená to, že se musel výrazně přepisovat původní scénář, aby lépe zapadal do nové reality, v níž bude superpadouchem Doctor Doom v podání Roberta Downeyho Jr.

Čtěte také: Šílená teta, přísná profesorka i uštěpačná hraběnka. Připomeňte si slavné role zesnulé Smithové

Podle nových zákulisních informací tak už nepůjde o pouliční příběh, kdy se Spidey (Tom Holland) spolu s Daredevilem (Charlie Cox) postaví novému newyorskému starostovi Wilsonu Fiskovi, ale vše bude tlačeno do mnohovesmíru a týmovosti, aby Spider-Man posloužil jako spojka mezi pátými a šestými Avengers. Spojit se tak má opět se svými dvěma variantami (Maguire a Garfield) a dokonce i s Venomem (Tom Hardy), přičemž jejich protivníkem bude obávaný Knull neboli Král v černém. Aktuálně se po něm údajně jmenuje i celý film, tedy Spider-Man: Král v černém.

Podle informací Alexe Pereze z magazínu Cosmic Circus dostanou Tobey Maguire i Andrew Garfield tentokrát větší prostor a Hollandův hrdina bude výrazně využívat symbiotický kostým. Perez však upozornil, že Hollanda neuvidíme v chystané trojce Venoma s podtitulem Poslední tanec, a to ani v titulkových sekvencích.

Bylo by zvláštní, kdyby se vůbec neukázal hlavní superpadouch z Avengers. Tvůrci na to podle informací populární insiderky @MyTimeToShineH' myslí. „Můžu oznámit, že Doctor Doom v podání Roberta Downeyho Jr. bude mít roli ve Spider-Manovi 4,“ napsala. Bude to obzvlášť pikantní setkání, když Iron Man s tváří stejného herce byl tak věrným Spideyho společníkem a vlastně nakopl svou přítomností jeho první sólovku Spider-Man: Homecoming (2017).

Nenechte si ujít: První fotky nového Spider-Mana, kterým bude Nicolas Cage

Maguire i Garfield už ochotu k návratu mnohokrát potvrdili, přestože tehdy ještě nevěděli, že by pracovali s jiným režisérem než s Jonem Wattsem. „Mám tu postavu rád a přináší radost ostatním. Pokud je radost součástí něčeho, co přináším, pak jsem na oplátku radostný já,“ vysvětlil Garfield.

Zdroj: Comic Book MovieGeek Tyrant

Video: Česky otitulkovaný trailer filmu Spider-Man: Napříč paralelními světy

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický