22. srpna 2024 13:35

V Deadpoolovi 3 měl být Iron Man. Scenáristé popsali celou scénu i její verzi s dalšími členy Avengers

Deadpool 3 měl původně vypadat úplně jinak. Ve hře byl i velký návrat Tonyho Starka.

Třetí Deadpool prošel několika fázemi přepisování, až u něho zakotvila prověřená scenáristická dvojice Rhett Reese a Paul Wernick, která napsala už první dva díly, a kterou doplnili ještě Zeb Wells, Ryan Reynolds a režisér Shawn Levy.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

Právě zmíněná hlavní dvojice teď magazínu IndieWire prozradila původní podobu příběhu a hlavně závěr, který zahrnoval i účast Roberta Downeyho Jr. v roli Tonyho Starka neboli Iron Mana. Původně se počítalo se zapojením superpadoucha Kanga (Jonathan Majors), kolem něhož byla vystavěna zápletka, ale po propadáku snímku Ant-Man a Wasp: Quantumania a odsouzení Majorse v případu domácího násilí přišlo na řadu bleskové přepisování, aby v květnu 2023 mohla padnout první klapka.

Film měl původně začít zatčením Deadpoola jednotkami TVA za to, že si zahrával se strojem času, který sestrojil Cable. Ve vězení se dozvěděl, že se TVA chystá najít takzvané kotvící bytosti napříč mnohovesmírem, aby vytvořila armádu pro boj s variantami Kanga. V rámci toho měli hledat také ideální variantu Logana.

Wade měl utéct a hledat toho ultimátního Logana, aby ho přivedl do svého světa, protože s ním chtěl být vždy nejlepší kamarád a Logan v jeho realitě už je mrtvý. Od této fáze už byl příběh dost podobný tomu, který se nakonec dostal k divákům. Třeba scéna v Avengers Tower s Happym Hoganem v něm dávala větší smysl.

„Nadávání Johnnyho Storma na Cassandru Novu bylo původně na konci filmu a titulková scéna patřila Deadpoolovi, jak se vrací do Avengers Tower a konečně potkává Tonyho Starka. Ten ho však odmítne vzít do Avengers,“ naznačili scenáristé a vše pak ještě více rozvedli.

Scénu napsal Ryan Reynolds společně s Downey Jr. a Jonem Favreau, který se v ní měl také objevit coby Happy Hogan. Vlastně byla dost podobná té, která se dostala do finální verze, akorát v ní byl navíc Iron Man. Ten měl Wadea odmítnout s tím, že není týmový hráč a není na něj spoleh.

To však není všechno, jelikož dokonce existovala maximalistická verze, v níž měli být přítomni všichni z Avengers. Deadpoola mělo odmítnutí před všemi dost nepříjemně zaskočit. „Měl se rozzuřit a na všechny zaútočit,“ přiblížil Reese. V plánu bylo, že se měl Deadpool dokonce zmocnit Thorova mocného kladiva Mjölnir, ale Wernick dodal, že spíš chtěli, aby ho v pozadí jen tak ze srandy zvednul Wadeův doprovod Peter (Rob Delaney). „Měl navíc provokovat Kapitána Ameriku, aby sprostě nadával,“ doplnil Reese.

Zapojení Iron Mana nakonec selhalo, když Robert Downey Jr. všechno odmítnul, což zpětně dává smysl, protože už tou dobou zřejmě nějakým způsobem vyjednával, že se vrátí do marvelovského univerza jako nový superzáporák Doctor Doom. Ten pro nadcházející dvojici týmovek Avengers nahradí právě Kanga.

Zdroj: IndieWire, Comic Book Movie

Video: Trailer třetího Deadpoola

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický