7. srpna 2024 16:45

Největší camea v Deadpoolovi 3 odhalena: Jak se domluvil návrat slavných postav?

Třetího Deadpoola už vidělo tolik lidí, že tvůrci přestali tajnůstkařit a rozebírají hvězdné hostovačky.

Po dvou rekordních víkendech v kinech skončilo mlčení ohledně cameo rolí ve filmu Deadpool & Wolverine a oficiálně se rozpovídal jak režisér filmu Shawn Levy pro magazín Variety, tak hlavní tahoun série Ryan Reynolds.

POZOR! ČLÁNEK OBSAHUJE ZÁSADNÍ SPOILERY.

Největší pozornost i ohlasy vzbudil návrat Wesleyho Snipese jako Bladea, Jennifer Garner v roli Elektry, Chrise Evanse jako Johnnyho Storma neboli Human Torche z Fantastické čtyřky. Zajímavým experimentem byl pak Channing Tatum jako Gambit, člen X-Men týmu, jehož samostatný film nakonec nevznikl, nebo Henry Cavill v nezvyklé variantě Wolverina zvané Cavillrine.

Oslovení Wesleyho Snipese dostal na starost Reynolds, jelikož to s hvězdami umí. „Wesley nehrál Bladea sakra dlouho a ani s Ryanem nebyli v blízkém kontaktu, ale Wesleymu jsme dali jasně najevo, že nepůjde o žádný vtip, ale o vyjádření úcty k odkazu jeho ikonické postavy,“ vysvětlil Levy.

Režisér také popsal, jak vznikla vtipná hláška, kdy Snipes (v narážce na problematický vznik rebootu v hlavní roli s Mahershalou Alim) ve filmu prohlásí, že Blade bude vždycky jen jeden. „Vtip byl takhle ve scénáři a Wesleymu to přišlo super. Vyzkoušeli jsme několik Deadpoolových reakcí, ale nakonec jsme zvolili ten výraz s povytaženým obočím a Deadpoolovým oblíbeným rozbitím čtvrté stěny, tedy pošťouchnutím přímo k publiku,“ popsal.

Zajímavější byla situace s Channingem Tatumem, jehož komiksová sólovka Gambit nakonec nevznikla a diváci tak jeho postavu nikdy neměli možnost spatřit. „Když jsme se rozhodli, že do filmu dáme Gambita, věděli jsme, že to pro Channinga bude hluboce uspokojující. Napsali jsme mu hromadu těch šílených až nesmyslných dialogů, ale Channing je ještě okořenil spoustou jižanského až francouzského přízvuku. Když na něj Deadpool reaguje stylem: 'To není slovo. Kdo je tvůj učitel dialektu, Mimoňové?', tak to vlastně mluvil za nás všechny na place. Naprosto jsme si jeho kreaci zamilovali,“ zavzpomínal.

V případě postavy Elektry a účasti Jennifer Garner nešlo úplně o překvapení, protože byla předem oznámena, snad protože dostala ve filmu větší prostor, který náležitě využila. A projevila i náležitou porci nadhledu a sebeironie. Ve filmu se totiž vtipkuje o rozvodu Hugha Jackmana, ale i o jejím nevydařeném manželství s Benem Affleckem. „Samozřejmě bychom to do filmu nedali, kdyby to Jen a Hughovi nepřišlo vtipné,“ zdůraznil Levy.

Speciální situace byla v případě Chrise Evanse, který byl dlouhé roky hvězdou marvelovek jako Kapitán Amerika, ale jeho první komiksovou rolí byl Human Torch ve Fantastické čtyřce z roku 2005. Levy hned od začátku věděl, že ho do filmu jako Johnnyho chce, a Reynolds měl pro něho vymyšlený právě supersprostý monolog v titulkové scéně. „Ryan ho napsal doslova za devět minut. Měli jsme o něm jasno, přes to nejel vlak,“ naznačil Levy pro Entertainment Weekly.

Předpokládali, že Evans bude potřebovat spoustu pokusů, aby před kamerou předvedl ten správný vodopád slov, ale ten je překvapil. „Chris přišel, měl to dokonale najeté, dal to na dvě jetí, my jsme po málem počůrali smíchy, a tak to skončilo i ve filmu. Myslím, že si to fakt užil, a my těžíme z toho, že Chris hraje Johnnyho úplně jinak než Kapa. Naprosto odhodil spravedlivou ušlechtilost a čistotu Kapitána Ameriky,“ řekl Levy a doplnil, že Evans vytěžil svůj bostonský původ a přízvukem i stylem vyhrotil postavu Human Torche k absurdní dokonalosti.

Další ďábelský komiksový remix zajistil Henry Cavill, který odhodil supermanskou kápi a stal se Cavillrinem, tedy wolverinskou variantou, která má neustále v koutku úst žváro. „Měl cigaretu zapálenou celý natáčecí den. Vzpomínám si, že jsem se ten další dozvěděl, že je mu fakt zle od žaludku z toho, jak celý den tahal nikotin, ale ani ho nenapadlo, že by to mělo být jinak,“ pochválil ho Levy. Mimochodem jeho scény se natáčely nedlouho poté, co bylo oznámeno, že DC filmové univerzum čeká reboot a že se s ním už nepočítá do role Supermana.

Zdroj: Entertainment Weekly, Variety

Video: Trailer třetího Deadpoola

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický